Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Popravka oštećene fontane u centru Niša

rssBookmark and Share

25.07.2022. J. Mladenović Niške vesti, Južna Srbija Info

Radovi na popravci fontane u samom centru grada, na Trgu Kralja Milana, čije su mlaznice oštećene prilikom skupa oldajmera, su pri kraju najavljuje gradonačelnica.

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

Prema rečima gradonačelnice, oštećeno je 16 mlaznica kao i tri ploče, verovatno od nekog pritiska ili automobila, kako je ranije govoreno, a za održavanje svih fontana izdvojeno je 6 i po miliona dinara bez pdv – a.  Kaže da je planirano i održavanje tri fontane u centru grada, ispred Gradske kuće, Ambasadora, i posle mnogo godina ispred  tržnog centra „Kalča“.

“Nedavno smo završili javnu nabavku, koja je bila i zvanična, i na portalu javnih nabavki za rekonstrukciju, ne samo postojeće fontane ispred Gradske kuće, već svih fontana u gradu, za njihovo održavanje. Ako se ne varam, suma opredeljena za te nemane je oko 6.500.000 bez pdv-a. Tu smo planirali da rekonstruišemo i održavamo tri fontane u centru grada, ispred Gradske kuće, Ambasadora, i posle mnogo godina ispred Kalče. Tu su fontane u Niškoj Banji, u Parku Svetog Save i jedna nova fontana, u Čairu. Trebalo bi posle mnogo godina da je obnovimo i održavamo. Ovih dana majstori to sređuju i verujem da će za koji dan fontana ponovo da bude prava, da ima mlazeve vode i da svetli“, kaže Sotirovski.


#
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima