Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Поред богатог програма, показна вежба ватрогасних друштава и Сектора за ванредне ситуације у оквиру обележавања градске славе

rssBookmark and Share

Ниш 14.04.2024. В.Милићевић Глас југа, З.С. Јужна Србија Инфо

У сусрет прослави градске славе Града Ниша, Светог цара Константина и царице Јелене, Нишлије ће поред богатог програма имати прилику да присуствују показној вежби ватрогасних друштава и Сектора за ванредне ситуације.

Фото: Јужна Србија Инфо
Фото: Јужна Србија Инфо

Ова манифестација ће се одржати у центру града, а очекује се и присуство начелника сектора Луке Чаушића са својим сарадницима.

Градски већник Ненад Станковић изразио је уверење да ће ова вежба бити изузетно интересантна за Нишлије, истичући да ће бити више од обичне смотре.

"Биће то права показна вежба која ће привући пажњу и деце и одраслих", нагласио је Станковић.

Поред тога, Станковић је истакао успех у оснивању Добровољних ватрогасних друштава и решавању питања цивилне заштите у граду Нишу.

"Током последње три године, град је издвојио укупно око 10 милиона динара за ове сврхе, што је значајан напредак у односу на претходне године када је финансирање било равно 0. До сада је обуку прошло 115 припадника", истакао је градски већник.

Он је похвалио опремљеност ватрогасних друштава и њихову обуку, истичући да су припадници ДВД-а показали изузетну ефикасност приликом недавних прошлогодишњих временских непогода у граду.

Очекује се да ће ова показна вежба ватрогасних друштава допринети подизању свести о важности превенције и брзе реакције у ванредним ситуацијама, док ће градска слава бити прилика за грађане Ниша да се окупе и уживају у разноврсним културним садржајима.

Градска већница Адриана Анастасов најавила је да су све припреме за градску славу у току, а да ће програм обухватити разна културно-уметничка друштва. Церемонија обележавања битке на Чегру планирана је за 31. мај, док ће већи део програма бити одржан у Нишкој тврђави, уз поновно одржавање свечане академије на Археолошком налазишту Медијана.

Сви садржаји ће бити бесплатни и доступни за све суграђане.


#   Ниш   сектор за ванредне ситуације   градска слава   Цар Константин и Царица Јелена   Адриана Анастасов   Добровољна ватрогасна друштва
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима