Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Расте број запослених у Србији?

rssBookmark and Share

Ниш 06.08.2018. В.Петровић, Народне новине, Јужна Србија Инфо

У другом кварталу 2018. године укупан број запослених је износио 2. 126 597 лица.

Расте број запослених у Србији?

Од укупног броја, 1.683.704 запослена су у правним лицима, 363.316 представљају предузетници, лица запослена код њих и лица која самостално обављају делатност, а 79 577 лица представљају регистровани индивидуални пољопривредници, објавио је Републички завод за статистику, преносе нишке Народне новине.

У односу на други квартал 2017. године, укупан број запослених је већи за 3,2 одсто, при чему је број запослених у правним лицима порастао за 3,1 одсто, број предузетника, запослених код њих и лица која самостално обављају делатност повећан је за 6,2 одсто, док је број регистрованих индивидуалних пољопривредника смањен за 7,7 одсто.

Поређење са предходним кварталом, укупан број запослених је већи за 1,6 одсто, при чему је број запослених у правним лицима порастао за 1,5 одсто, број предузетника, запослених код њих и лица која самостално обављају делатност повећан је за 3,2 одсто, док је број регистрованих индивидуалних пољопривредника смањен за 1,9 одсто, наводи се у извештају Републичког завода за статистику.


#   Ниш   запошљавање   НСЗ (тржиште рада)   Народне новине   Завод за статистику
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима