Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Скот: Посебан акценат на развој цивилног сектора

rssBookmark and Share

Ниш 19.11.2018. Јужна Србија Инфо

Градоначелник Ниша Дарко Булатовић, разговарао је данас у Градској кући са Његовом екселенцијом амбасадором САД у Србији Кајлом Скотом. Посебан акцент је дат на развој цивилног сектора и проширења привредне, културне и научне сарадње.

Скот: Посебан акценат на развој цивилног сектора

На састанку је констатована добра досадашња сарадња локалне самоуправе и Амбасаде Сједињених држава, посебно на пољу развоја цивилног сектора и проширења привредне, културне и научне сарадње. 

Градоначелник је амбасадора Скота упознао са тренутним активностима у граду, пре свега у светлу стабилизације Буџета, што повећава капацитете и потенцијале за развој и привлачење нових инвестиција.

Говорећи о сарадњи са САД, градоначелник Булатовић је посебно истакао пример "Филип Мориса" који је недавно обележио 15 година пословања у Нишу, а и даље представља највећу и најзначајнију страну инвестицију у Нишу и изразио наду да ће стопама америчког дуванског гиганта ускоро поћи и још нека од великих компанија, посебно имајући у виду да ће будући Научно-технолошки парк имати капацитете повољне и за неке од америчких информатичких гиганата.

Његова екселенција Кајл Скат је поручио да је Амбасада САД у Београду искрено посвећена одржавању што бољих веза америчког и српског народа, што је много пута потврђено до сада, донацијама, попут данашње, намењене Дечијој онколошкој клиници, али и кроз подршку бројним пројектима цивилног сектора медија и наравно, развоју привреде, науке, културе и уметности. 

Амбасадор је нагласио и спремност да подржи и сваку намеру америчких инвеститора да дођу у Ниш,што је, како је рекао, од велике важности за развој овог дела земље и унапређење односа САД и Србије.


#   Ниш   Дарко Булатовић   Филип Морис   технолошки парк   Амбасада САД   Кајл Скот
@DarkoBulatovic_ @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима