Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Skot: Poseban akcenat na razvoj civilnog sektora

rssBookmark and Share

Niš 19.11.2018. Južna Srbija Info

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović, razgovarao je danas u Gradskoj kući sa Njegovom ekselencijom ambasadorom SAD u Srbiji Kajlom Skotom. Poseban akcent je dat na razvoj civilnog sektora i proširenja privredne, kulturne i naučne saradnje.

Skot: Poseban akcenat na razvoj civilnog sektora

Na sastanku je konstatovana dobra dosadašnja saradnja lokalne samouprave i Ambasade Sjedinjenih država, posebno na polju razvoja civilnog sektora i proširenja privredne, kulturne i naučne saradnje. 

Gradonačelnik je ambasadora Skota upoznao sa trenutnim aktivnostima u gradu, pre svega u svetlu stabilizacije Budžeta, što povećava kapacitete i potencijale za razvoj i privlačenje novih investicija.

Govoreći o saradnji sa SAD, gradonačelnik Bulatović je posebno istakao primer "Filip Morisa" koji je nedavno obeležio 15 godina poslovanja u Nišu, a i dalje predstavlja najveću i najznačajniju stranu investiciju u Nišu i izrazio nadu da će stopama američkog duvanskog giganta uskoro poći i još neka od velikih kompanija, posebno imajući u vidu da će budući Naučno-tehnološki park imati kapacitete povoljne i za neke od američkih informatičkih giganata.

Njegova ekselencija Kajl Skat je poručio da je Ambasada SAD u Beogradu iskreno posvećena održavanju što boljih veza američkog i srpskog naroda, što je mnogo puta potvrđeno do sada, donacijama, poput današnje, namenjene Dečijoj onkološkoj klinici, ali i kroz podršku brojnim projektima civilnog sektora medija i naravno, razvoju privrede, nauke, kulture i umetnosti. 

Ambasador je naglasio i spremnost da podrži i svaku nameru američkih investitora da dođu u Niš,što je, kako je rekao, od velike važnosti za razvoj ovog dela zemlje i unapređenje odnosa SAD i Srbije.


#   Niš   Darko Bulatović   Filip Moris   tehnološki park   Ambasada SAD   Kajl Skot
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima