Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Američki ambasador Kajl Skat posetio Niš

rssBookmark and Share

Niš 12.12.2016.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović razgovarao je danas u Gradskoj kući sa Njegovom Ekselencijom Ambasadorom SAD-a u Srbiji Kajlom Rejndolfom Skatom o unapređenju saradnje Grada Niša sa predstavnicima SAD-a u našoj zemlji.

Američki ambasador Kajl Skat posetio Niš

Na sastanku je istaknuto da je u proteklom periodu saradnja bila na izuzetnom nivou, da je u Niš uloženo više od milijardu američkih dolara investicija ove zemlje, da je realizovano mnogo programa koje je finansijski podržala ambasada, ali je istaknuto da svakako postoji mesto za unapređenje saradnje.

Gradonačelnik Bulatović poručio je da je nama kao lokalnoj zajednici jako stalo do realizacije američke investicije Novi Niš, za koju je kamen temeljac položen u aprilu ove godine, da postoji odlična saradnja sa kompanijom Filip Moris ali da kao grad želimo još američkih investicija u Nišu, i da se sa nekima već vode razgovori.

Njegova Ekselencija Ambasador SAD-a Kajl Rejndolf Skat zahvalio se na gostoprimstvu i čestitao gradonačelniku na izboru za prvog čoveka grada i poručio da će sa svoje strane učiniti sve da se saradnja sa centrom jugoistočne Srbije, Nišem, upredi na svim poljima.


#   Niš   ambasador   investicije   Darko Bulatović   Filip Moris   gradska kuća   Novi Niš   kamen temeljac   Kajl Skot
@DarkoBulatovic_ @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima