Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

У Лесковцу бесплатно грејање за социјално угрожене

rssBookmark and Share

Лесковац 12.02.2017. Јужна Србија Инфо

На седници Градског већа је усвојена одлука да се обавезе плаћања грејања преко ЈКП "Топлана" ослободе домаћинства корисника новчане социјалне помоћи и корисника увећаног додатка за помоћ и негу другог лица, уколико су то право остварили преко Центра за социјални рад.

У Лесковцу бесплатно грејање за социјално угрожене

Циљ ове одлуке, која важи за целу 2017. годину, је да ЈКП "Топлана" изађе у сусрет најугроженијим категоријама становништва, које живе на ивици егзистенције као и домаћинствима која имају болесна, инвалидна или непокретна лица.

Градско веће града Лесковца усвојило је и одлуку о покретању поступка за продају локала на новој пијаци у улици Краља Петра Првог, која ће се обавити путем јавног надметања заказаног за 22. март.

На лицитацији ће се наћи 15 локала у овом пијачном комплексу, укупне површине од 637 метара квадратних.

Такође је донета одлука да Град  са делом средстава учествује у реализацији пројеката са којима ће Народни музеј и Народна библиотека конкурисати код Министарства културе и информисања, уколико им ово министарство одобри средства за те пројекте.


#   Лесковац   Градско веће   социјално угрожени   локална самоуправа   Народна библиотека   даљинско грејање   ЈК Топлана
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима