Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Управа царина: Добродошли у Србију за празнике и будите опрезни

rssBookmark and Share

Прешево 28.04.2016. Јужна Србија Инфо

Празновање православног Ускрса ове године поклапа са првомајским празницима, царинска служба појачава активности на свим граничним прелазима, па и на Градини и Прешеву.
Из Управе царина апелују на опрез и стрпљење, због очекиваних гужви у току предстојеће ноћи и сутрашњег дана.

Управа царина: Добродошли у Србију за празнике и будите опрезни

Припремајући се за повећани број путника који долазе или само пролазе кроз Србију. Царинска служба је већ  предузела све мере, како би се спречила непотребна задржавања.

Путнике, који планирају прелазак границе, подсећамо да је Србија транзитна земља на путу ка Бугарској и Турској, те да је притисак на прелазе током празника потпуно очекувана појава. Уколико су у могућности, путници би требало да бирају алтернативне уместо најфреквентнјих граничних прелаза.

На ударним прелазима, као што је Хоргош, биће отворене све траке (шест за путнички и једна за аутобуски саобраћај), а смене ће бити појачане додатним бројем службеника. Уместо преко Хоргоша, током највећих гужви боље је користити прелазе: Ђала, Бачки Виногради, Бајмок или Келебија. Алтернатива увек оптерећеним Батровцима је Шид, а за Прешево је то гранични прелаз Прохор Пчињски. 

Подразумева се да се од царинских службеника поред квалитетне и ефикасне контроле робе очекује професионалан и пријатан однос према путницима. Ефикасни царински службеници и добро информисани путници заједно доприносе убрзавању граничне процедуре, смањењу гужви, пријатнијем и лепшем путовању.

Коментара: 0


#   Прешево   Димитровград   Ускрс   Прохор Пчињски   Градина   царина   Управа царина   Гранични прелаз
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима