Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uprava carina: Dobrodošli u Srbiju za praznike i budite oprezni

rssBookmark and Share

Preševo 28.04.2016. Južna Srbija Info

Praznovanje pravoslavnog Uskrsa ove godine poklapa sa prvomajskim praznicima, carinska služba pojačava aktivnosti na svim graničnim prelazima, pa i na Gradini i Preševu.
Iz Uprave carina apeluju na oprez i strpljenje, zbog očekivanih gužvi u toku predstojeće noći i sutrašnjeg dana.

Uprava carina: Dobrodošli u Srbiju za praznike i budite oprezni

Pripremajući se za povećani broj putnika koji dolaze ili samo prolaze kroz Srbiju. Carinska služba je već  preduzela sve mere, kako bi se sprečila nepotrebna zadržavanja.

Putnike, koji planiraju prelazak granice, podsećamo da je Srbija tranzitna zemlja na putu ka Bugarskoj i Turskoj, te da je pritisak na prelaze tokom praznika potpuno očekuvana pojava. Ukoliko su u mogućnosti, putnici bi trebalo da biraju alternativne umesto najfrekventnjih graničnih prelaza.

Na udarnim prelazima, kao što je Horgoš, biće otvorene sve trake (šest za putnički i jedna za autobuski saobraćaj), a smene će biti pojačane dodatnim brojem službenika. Umesto preko Horgoša, tokom najvećih gužvi bolje je koristiti prelaze: Đala, Bački Vinogradi, Bajmok ili Kelebija. Alternativa uvek opterećenim Batrovcima je Šid, a za Preševo je to granični prelaz Prohor Pčinjski. 

Podrazumeva se da se od carinskih službenika pored kvalitetne i efikasne kontrole robe očekuje profesionalan i prijatan odnos prema putnicima. Efikasni carinski službenici i dobro informisani putnici zajedno doprinose ubrzavanju granične procedure, smanjenju gužvi, prijatnijem i lepšem putovanju.


#   Preševo   Dimitrovgrad   Uskrs   Prohor Pčinjski   Gradina   carina   Uprava carina   Granični prelaz
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima