Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Здравствени систем преоптерећен, данас заседа Кризни штаб

Bookmark and Share

05.10.2021. РТС, Јужна Србија Инфо

За данас у 14 сати је заказана седница Кризног штаба. Премијерка Ана Брнабић претходно је рекла да ће се на седници разговарати о вакцинацији и томе шта још може да се уради у борби против коронавируса.

Илустрација
Илустрација

Здравствени систем у Србији је преоптерећен. Руководилац Центра за анестезиологију и реаниматологију УКЦС, проф. др Небојша Лађевић, рекао је за РТС да су Инфективна клиника и Ковид болница у Батајници изузетно оптерећене и да се може рећи да се тражи место више.

"Капацитети су попуњени и углавном колико се отпусти пацијената из ових болница кући, толико се нових пацијената сваког дана прими", истакао је Лађевић.

"Шанса да ви дођете у веома критично стање, да завршите на респиратору, уколико сте вакцинисани, јесте мала. Можда пластично да представимо, то вам је разлика као да вакцинисани прелази улицу на пешачком, на зелено светло, а невакцинисани претрчава на црвено у пуном саобраћају. Толика вам је разлика у шанси да завршите са тешком клиничком сликом", поручио је Лађевић.

Свака трећа особа заражена коронавирусом имаће барем један симптом дуготрајног ковида и то три до шест месеци након заражавања, показује нова студија Универзитета Оксфорд и Националног института за здравствена истраживања.


#   Ана Брнабић   кризни штаб   Коронавирус
@anabrnabic @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима