Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Посао за 500 лекара

rssBookmark and Share

16.08.2014. Танјуг

До краjа ове и почетком следеће године запослићемо у здравству jош око 500 људи, углавном лекара, изjавио jе министар здравља Златибор Лончар.

Посао за 500 лекара

У интервjуу "Вечерњим новостима" он каже да се, иако постоjи забрана запошљавања у jавном сектору, уз одобрење Владине комисиjе, радна места мораjу попуњавати, да не останемо без стручњака, посебно специjалиста.

"Хоћемо први пут да направимо озбиљну концепциjу за наредних пет или 10 година и динамику како ћемо запошљавати нови кадар у зависности од тога кад ко иде у пензиjу или из других разлога одлази из државног здравства", рекао jе министар и нагласио да ће бити олакшани услови за доделу специjализациjа.

Kао наjдефицитарниjе специjализациjе навео jе анестезиологиjу, радиологиjу и патологиjу.

Упитан шта су наjвећи изазови у здравству, Лончар jе рекао да не постоjи информациони систем и национални здравствени рачун.

"Tолико jе новца потрошено, а ми у 21. веку не можемо да видимо колико лекари раде, колики jе обим посла, колика jе потрошња материjала...", рекао jе Лончар, додаjући да jе зато приоритет успостављање система за наредни период.

Mинистар jе оценио да са бољом организациjом и са мало новца може више да се постигне у здравству.
формирани су тимови стручњака ради успостављања jединственог система да би би се у целоj Србиjи пациjенти лечили на исти начин и пођенако квалитетно.

На питање да ли ће бити смањене листе чекања на коjима jе тренутно више од 70.000 људи, Лончар jе рекао да ће до краjа године таj броj бити смањен за 10 до 15 одсто, а да прави резултат очекуjе следеће године.

Коментара: 0


#   запошљавање     посао   Златибор Лончар   радна места   информациони систем
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима