Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Spektakl u Svetosavskom domu: Muzika Dečjeg ansambla „Branko“ i švajcarskog ansambla „Ministrings“ briše granice

rssBookmark and Share

Niš 24.10.2019. Z.S. Južna Srbija Info

"I za sluh i za oči, opšti je komentar publike u punoj sali Svetosavskog doma u Nišu, nakon svojevrsnog muzičko-scenskog, spektakla, nastupa ansambla „Ministrings“, Konzervatorijuma iz Lozane u Švajcarskoj i Dečjeg-omladinskog crkvenog hora „Branko“.

Foto: Južna Srbija
Foto: Južna Srbija

Večeras je u velikoj sali Svetosavskog doma, pri Sabornom hramu u Nišu, održan zajednički koncert, ansambla „Ministrings“, Konzervatorijuma iz Lozane u Švajcarskoj i Dečjeg-omladinskog crkvenog hora „Branko“, a sve u okviru saradnje i projekta „Muzički susret Švajcarske i Srbije“.

"Ovo veče je dokaz, da nam je Gospod podario muziku kao dar, a kada se spoje mladost i talenat, muzika briše sve granice", izjavio je protejerej-stavrofor Nenad Mikić, zahvalivši se gostima iz Lozane na sjajnom izvođenju, uz nadu da će se ovako uspešna saradnja, između dva umetnička društva i dalje nastaviti.

Prvi deo muzičke večeri, obeležio je nastup malog hora "Branko", pod sigurnom dirigenstskom palicom Jovane Mikić. Njihovo, sada već iskusno izvođenje duhovnih i svetovnih kompozicija, izazvalo je ovacije prisutne publike u Svetosavskom domu, 

Pre nastupa folklornog ansambla, uvežbanog veštim "koracima" koreografa Vladice Janoševića, iznenađenje večeri je predstavljanje Kamernog orkestra, kao novine u NCPD "Branko", koji je razgalio posetioce, taktovima slovenskih valcera.

I na kraju kako i dolikuje, gosti, koji su svojim sigurnim scenskom nastupom uz muziku, pokret, glumu i talentovanim izvođenjem, poznate "potpuri", irske, orijentalne, jevrejske i romske muzke, oduševili inače "tešku na aplauzu" nišku publiku, koja je "frenetičnim" aplauzom pozdravila mlade umetnike i ispratila njihov nastup.

Sama završnica večerašnjeg koncerta, je obeležena zajedničkim izvođenjem, poznatih južnosrpskih (makedonskih) izvornih pesama, "Jovano, Jovanke" i "Makedonsko devjoče"..

Komentara: 0


#   Niš   Švajcarska   Crkveno igračko-pevački ansambl Branko   Svetosavski dom   Ministrings ansambl   Nenad Mikić prota
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima