Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Да ли ће појефтинити кикирики - царина смањена, одлука на увозницима и прозвођачима

Bookmark and Share

11.10.2021. Јужна Србија Инфо

Царинска стопа на увоз кикирикија са досадашњих пет процената смањена je на два одсто што ће кондиторској индустрији Србије и произвођачима производа од кикирикија омогућити годишње уштеде до 300.000 евра, али и конкурентнију позицију на међународном тржишту.

Да ли ће појефтинити кикирики - царина смањена, одлука на увозницима и прозвођачима

У ''Службеном гласнику РС'' број 95 од 1. октобра објављена је Одлука о допуни Одлуке о условима и начину за смањење царинских дажбина на одређену робу, односно за изузимање одређене робе од плаћања царинских дажбина у 2021. години, која ступа на снагу 9. октобра 2021. године.

Допуном одлуке је тачка 2. став 1. Одлуке допуњена робом из тарифне ознаке 1202 42 00 00 са наименовањем ''Кикирики, непржен, непечен, у љусци или без љуске, ломљен или неломљен: Остали: Без љуске, ломљен или неломљен – ех за кондиторску индустрију и произвођаче производа од кикирикија'', са стопом царине 2%.

Прописано је и да за робу из наведене ех позиције, увозник царинском органу подноси изјаву да се роба користи искључиво за кондиторску индустрију и производњу производа од кикирикија.


#   царина   Привредна комора   увоз   појефтињење   кикирики   семенке   кондиторски производи
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима