Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Da li će pojeftiniti kikiriki - carina smanjena, odluka na uvoznicima i prozvođačima

Bookmark and Share

11.10.2021. Južna Srbija Info

Carinska stopa na uvoz kikirikija sa dosadašnjih pet procenata smanjena je na dva odsto što će konditorskoj industriji Srbije i proizvođačima proizvoda od kikirikija omogućiti godišnje uštede do 300.000 evra, ali i konkurentniju poziciju na međunarodnom tržištu.

Da li će pojeftiniti kikiriki - carina smanjena, odluka na uvoznicima i prozvođačima

U ''Službenom glasniku RS'' broj 95 od 1. oktobra objavljena je Odluka o dopuni Odluke o uslovima i načinu za smanjenje carinskih dažbina na određenu robu, odnosno za izuzimanje određene robe od plaćanja carinskih dažbina u 2021. godini, koja stupa na snagu 9. oktobra 2021. godine.

Dopunom odluke je tačka 2. stav 1. Odluke dopunjena robom iz tarifne oznake 1202 42 00 00 sa naimenovanjem ''Kikiriki, nepržen, nepečen, u ljusci ili bez ljuske, lomljen ili nelomljen: Ostali: Bez ljuske, lomljen ili nelomljen – eh za konditorsku industriju i proizvođače proizvoda od kikirikija'', sa stopom carine 2%.

Propisano je i da za robu iz navedene eh pozicije, uvoznik carinskom organu podnosi izjavu da se roba koristi isključivo za konditorsku industriju i proizvodnju proizvoda od kikirikija.

Komentara: 0


#   carina   Privredna komora   uvoz   pojeftinjenje   kikiriki   semenke   konditorski proizvodi
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima