Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од 2011. из фондова ЕУ Ниш за пројекте добио 12 милиона евра

rssBookmark and Share

Ниш 26.07.2022. Јужна Србија Инфо

Представили смо Бертолинију како видимо Ниш у наредним годинама и са којим пројектима желимо да аплициримо према европским фондовима

Фото: Град Ниш
Фото: Град Ниш

"Разговор са шефом Одељења за сарадњу Делегације ЕУ у Србији Николом Бертолинијем био је садржајан, конкретан и веома користан за нас у коме смо представили госту како видимо Ниш у наредним годинама и са којим пројектима желимо да аплициримо према европским фондовима", изјавила је градоначелница Ниша Драгана Сотировски.

"Разговори ће бити настављени на техничком нивоу наредног месеца. Од 2011. године из фондова ЕУ смо добили за пројекте 12 милиона евра, а заједно са државом за Ниш је опредељено 175 милиона евра. То је значајна помоћ која је резултирала новим Клиничким центром, изградњом Научно-технолошког парка, сређивањем индустријске зоне Север 1 и 2, израдом пројекта за ЕКСПО центар, грејањем за Позориште лутака и још много другог. Предстоје нам изградња постројења отпадних вода од 85 милиона евра, као и изградња железничке обилазнице. Сагласни смо о важности локалних власти на путу Србије ка ЕУ о чему сам госта упознала у својству копредседавајућег Заједничког консултативног одбора Комитета региона ЕУ и Републике Србије", додала је Сотировски.


#   Ниш   ЕУ   Драгана Сотировски   пројектно финансирање
#GradonacelnicaN @


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима