Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Od 2011. iz fondova EU Niš za projekte dobio 12 miliona evra

rssBookmark and Share

Niš 26.07.2022. Južna Srbija Info

Predstavili smo Bertoliniju kako vidimo Niš u narednim godinama i sa kojim projektima želimo da aplicirimo prema evropskim fondovima

Foto: Grad Niš
Foto: Grad Niš

"Razgovor sa šefom Odeljenja za saradnju Delegacije EU u Srbiji Nikolom Bertolinijem bio je sadržajan, konkretan i veoma koristan za nas u kome smo predstavili gostu kako vidimo Niš u narednim godinama i sa kojim projektima želimo da aplicirimo prema evropskim fondovima", izjavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

"Razgovori će biti nastavljeni na tehničkom nivou narednog meseca. Od 2011. godine iz fondova EU smo dobili za projekte 12 miliona evra, a zajedno sa državom za Niš je opredeljeno 175 miliona evra. To je značajna pomoć koja je rezultirala novim Kliničkim centrom, izgradnjom Naučno-tehnološkog parka, sređivanjem industrijske zone Sever 1 i 2, izradom projekta za EKSPO centar, grejanjem za Pozorište lutaka i još mnogo drugog. Predstoje nam izgradnja postrojenja otpadnih voda od 85 miliona evra, kao i izgradnja železničke obilaznice. Saglasni smo o važnosti lokalnih vlasti na putu Srbije ka EU o čemu sam gosta upoznala u svojstvu kopredsedavajućeg Zajedničkog konsultativnog odbora Komiteta regiona EU i Republike Srbije", dodala je Sotirovski.

Komentara: 0


#   Niš   EU   Dragana Sotirovski   projektno finansiranje
#GradonacelnicaN @


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima