Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Evropska unija nastavlja sa ulaganjima u Niš - od 2010. podržano 47 projekata

rssBookmark and Share

Niš 11.08.2023. Južna Srbija Info

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je sa šefom Delegacije odeljenja za saradnju EU Nikolom Bertolinijem Lutkarsko pozorište, Centar za socijalni rad i Degustacioni centar “Zalogaj juga”, gde Grad u saradnji sa EU radi na projektima povećanja energetske efikasnosti, zaštiti porodice i proširenju tržišta i usluga u ugostiteljstvu.

Evropska unija nastavlja sa ulaganjima u Niš - od 2010. podržano 47 projekata

Od 2010. EU je Niš podržala sa 47 projekata kojima se poboljšavaju uslovi života u Nišu.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je naglasila da finansijska podrška EU Gradu puno znači obzirom na to da se tim novcem realizuju projekti koji su od značaja za građane. U pitanju su tri sasvim različita projekta, iz tri različite oblasti, ali su oni primeri dobre prakse.

U godini kada Pozorište lutaka obeležava 65 godina postojanja ono će biti rekonstruisano i 30.000 dece koja godišnje prođu kroz ovo pozorište ima najbolje uslove da uživaju u lutkarske predstave. U Centru za socijalni rad EU nam pomaže da zaštitimo mlade od zlostavljanja. Treći projekat je takođe važan. U Degustacionom centru ljudi od zanata podučavaju i prekvalifikuju ljude koji će moći da rade u oblasti ugostiteljstva, a turisti da uživaju u zalogajima juga, istakla je Gradonačelnica Sotirovski.

Šef Odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji Nikola Bertolini je naglasio da je akcenat ovih projekata stavlja na decu i kulturu.

Maksimalna briga o deci u situacijama koje njih ugrožavaju je sjajna inicijativa, kazao je Nikola Bertolini i poručio da je EU voljna da nastavi sa ulaganjima u Niš ukoliko postoje dobri projekti.

Prema njegovim rečima Niš, kao jedan od najvećih gradova Srbije, poseduje značajne potencijale i sprovodi velike inicijative. Istkao je da je Niš više napredovao od većine opština u Srbiji.

Gradonačelnica je dodala da će kao kopredsedavajuća Zajedničkim konsultativnim odborom Komiteta regiona Republike Srbije i Evropske unije predložiti da se, nakon Brisela, sledeći sastanak Odbora održi u Nišu.


#   Niš   EU   Dragana Sotirovski   projekti   Nikola Berolini   Nikola Berolini EU
#GradonacelnicaN @


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima