Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Наводњавањем до већих приноса у виноградарству

rssBookmark and Share

Прокупље 17.09.2017. Јужна Србија Инфо

Заменик председника Општине Прокупље Мирољуб Пауновић са представницима компаније “Авитал” из Израела у Србији обишао је пољопривредна газдинства Зорана Станковића у Ресинцу , Драгана Малетића у Великој Плани и винарију “Топлички виногради” у Гојиновцу

Наводњавањем до већих приноса у виноградарству

Представница израелске компаније Оливера Лукачевић пољопривредницима је говорила о резултатима у пољопривредној производњи који се остварују уградњом система за наводњавање.

- Нема озбиљне, добре и квалитетне производње без добрих система за наводњавање. Да би били конкурентни на тржишту и произвели квалитетну храну, поред свих агротехничких и заштитних мере, неопходно је и наводњавање ораница и  воћњака, изјавила је она истакавши да су  у протеклих 15 година на територији Србије реализовали око 400 пројеката.

Према њеним речима наша земља има огромно богатсктво у водама које није довољно искоришћено у области пољопривредне производње.

Лукачевићева је навела да су у Топлици пре три године  уградили системе за наводњавање само у селу Грудаш-општина Житорађа на површини од 37 хектара.

- Последице суше на територији прокупачке општине су евидентне и огромне.  Због тога је неопходно да наши пољопривредници на један системаски, организован и научно доказани начин крену са угродњом система за наводњавање на територији прокупачке општине, рекао је Пауновић истакавши да је ресорно министарство и за ове немене издвојило велика средства  као и помоћ за доделу субвенција регистрованим пољопривредним газдинствима.  

Коментара: 0


#   Прокупље   Житорађа   Мирољуб Пауновић   виногради   наводњавање   Топлички виногради   Оливера Лукачевић   Авитал Агро   Гоиновац
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима