Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Братић: Конкретна сарадња и пројекти везани за спорт и здрав стил живота на Палилули

rssBookmark and Share

Ниш 16.09.2020. Јужна Србија Инфо

На састанку са новим руководством ГО Палилула, договорена је сарадња са три нишкка факултета и рад на пројектима везаним за здраве стилове живота, као и оне из домена аерозагађења.

Фото: Д. Видојковић
Фото: Д. Видојковић

Састанку је присуствовао и професор др Милован Братић, декан Факултета спорта и физичког васпитања у Нишу.

У будуће ће радити заједно Градска општина Палилула и три високо образовне установе које се налазе на теритирији ове нишке општине. То је договорено на састању које је ново руководство одржало са деканима Факултета за спорт и  физичко васпитање.ПМФ-а, Факултета заштите на раду.

‘’Данас смо започели разоговоре око конкретне сарадње, која ће се огледати пре свега у пројектима. Наш факултет ће радити пројекте за спорт, за здраве стилове живота, а колеге, са других факултета из својих области’’, рекао је професор др Милован Братић, декан Факултета спорта и физичког васпитања.

Професор др Момир Прашчевић, декан Факултета заштите на раду је, такође, најавио сарадњу са Градском општином Палилула.

‘’Можемо да покренемо један заједнички пројекат везан за решавање проблема аерозагађења и буке. То је проблем који постоји, не само у овој, већ у свим градским општинама. Ту је и проблем отпада и рециклаже истог’’, истако је Прашчевић.

Сарадња је могућа и са Природно-матемтичким факултетом који се, такође, налази на територији Градске општине Палилула.

‘’Можемо заједно са општином да  радимо на заједничким пројектима и заједно аплицирамо  како на националним тако и међународним позивима’’- додао је професор др Перица Васиљевић, декан ПМФ-а.

Ново руководство општине Палилила факулте са територије своје општине препознаје као партнере за будућу континуирану сарадњу. 

Председник Вучковић је упознат са активностима факултета и могућностима решавања одређених проблема која се односе на урбанистичка и комунална питања, сарадњу у области образовања и истраживачке делатности, сарадњу на пројектима, унапређењу безбедоости студената, Договорено је да се сарадња општине и факултета дефинише Акционим планом и протоколом о сарадњи како би се планиране активности успешно одвијале.

‘’Недуго после формирања новог  руководства у ГО Палилула позвали смо декане високошколских установа како би смо се договорили о даљој сарадњи. Декани су као и ми препознали потребну да се локална самоуправа укључи у решвању проблема које факултети имају, али и да заједнички даље наступамо када се ради о пројектима из појединих области’’, истако је др Мишко Живић,  члан Већа ГО Палилула. 

Општина обећава да ће сви комунални проблем које имају факултети бити решавани у најскоријем року и активно подржавати и рад свих студената који, како у Србији, тако и у иностранству остварују одличне резултате.

 

Коментара: 0


#   Ниш   Братислав Вучковић   Палилула ГО   Природно-математички факултет   Факултет заштите на раду   Факултет спорта и физичког васпитања   Милован Братић   Мишко Живић
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима