Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Bratić: Konkretna saradnja i projekti vezani za sport i zdrav stil života na Paliluli

rssBookmark and Share

Niš 16.09.2020. Južna Srbija Info

Na sastanku sa novim rukovodstvom GO Palilula, dogovorena je saradnja sa tri niškka fakulteta i rad na projektima vezanim za zdrave stilove života, kao i one iz domena aerozagađenja.

Foto: D. Vidojković
Foto: D. Vidojković

Sastanku je prisustvovao i profesor dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu.

U buduće će raditi zajedno Gradska opština Palilula i tri visoko obrazovne ustanove koje se nalaze na teritiriji ove niške opštine. To je dogovoreno na sastanju koje je novo rukovodstvo održalo sa dekanima Fakulteta za sport i  fizičko vaspitanje.PMF-a, Fakulteta zaštite na radu.

‘’Danas smo započeli razogovore oko konkretne saradnje, koja će se ogledati pre svega u projektima. Naš fakultet će raditi projekte za sport, za zdrave stilove života, a kolege, sa drugih fakulteta iz svojih oblasti’’, rekao je profesor dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja.

Profesor dr Momir Praščević, dekan Fakulteta zaštite na radu je, takođe, najavio saradnju sa Gradskom opštinom Palilula.

‘’Možemo da pokrenemo jedan zajednički projekat vezan za rešavanje problema aerozagađenja i buke. To je problem koji postoji, ne samo u ovoj, već u svim gradskim opštinama. Tu je i problem otpada i reciklaže istog’’, istako je Praščević.

Saradnja je moguća i sa Prirodno-matemtičkim fakultetom koji se, takođe, nalazi na teritoriji Gradske opštine Palilula.

‘’Možemo zajedno sa opštinom da  radimo na zajedničkim projektima i zajedno apliciramo  kako na nacionalnim tako i međunarodnim pozivima’’- dodao je profesor dr Perica Vasiljević, dekan PMF-a.

Novo rukovodstvo opštine Palilila fakulte sa teritorije svoje opštine prepoznaje kao partnere za buduću kontinuiranu saradnju. 

Predsednik Vučković je upoznat sa aktivnostima fakulteta i mogućnostima rešavanja određenih problema koja se odnose na urbanistička i komunalna pitanja, saradnju u oblasti obrazovanja i istraživačke delatnosti, saradnju na projektima, unapređenju bezbedoosti studenata, Dogovoreno je da se saradnja opštine i fakulteta definiše Akcionim planom i protokolom o saradnji kako bi se planirane aktivnosti uspešno odvijale.

‘’Nedugo posle formiranja novog  rukovodstva u GO Palilula pozvali smo dekane visokoškolskih ustanova kako bi smo se dogovorili o daljoj saradnji. Dekani su kao i mi prepoznali potrebnu da se lokalna samouprava uključi u rešvanju problema koje fakulteti imaju, ali i da zajednički dalje nastupamo kada se radi o projektima iz pojedinih oblasti’’, istako je dr Miško Živić,  član Veća GO Palilula. 

Opština obećava da će svi komunalni problem koje imaju fakulteti biti rešavani u najskorijem roku i aktivno podržavati i rad svih studenata koji, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu ostvaruju odlične rezultate.

 

Komentara: 0


#   Niš   Bratislav Vučković   Palilula GO   Prirodno-matematički fakultet   Fakultet zaštite na radu   Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja   Milovan Bratić   Miško Živić
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima