Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Хлеб поскупљује, а пара нема за израду социјалних карата?!

Bookmark and Share

30.07.2017. Јужна Србија Инфо,Танјуг

Због препоруке Европске уније, држава ће у неком тренутку морати да укине уредбу о заштити цене хлеба од брашна тип-500, изајвио је за Танјуг министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић, и додао да је за израду социјалних карата потребно око 30 милиона евра, а да су резултати који би се тиме добили "под знаком питања".

Фото: zitoproduktkg.com
Фото: zitoproduktkg.com

"У неколико наврата смо добили препоруку Европске комисије да и ову уредбу укинемо", рекао је Расим Љајић за Танјуг и објаснио да је та уредба једина преостала уредба којом се у Србији регулише цена неког производа.

Љајић објашњава да држава уредбом о цени хлеба штити оне најсиромашније, али и да се она коси са принципима слободног функционисања тржишта и, у неком тренутку, мораћемо да је укинемо.

"Развој економије је, ипак, најбоља социјална политика", оцењује министар, говорећи о томе на које начине влада може да смањи ниво сиромаштва у држави.

На питање да ли и даље постоји идеја у влади да се израде социјалне карте за најсиромашније грађане, Лајић је објаснио да је за израду социјалних карата потребно око 30 милиона евра, а да су резултати који би се тиме добили "под знаком питања". 

"Најбоља социјална политика је јака економија, запошљавање људи и то је оно што трајно решава проблем сиромаштва", рекао је министар.

Коментара: 0


#   ЕУ   хлеб   Расим Љајић   Министарство трговине
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима