Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Љајић демантовао наводе медија да ће хлеб поскупети

Bookmark and Share

31.07.2017. Јужна Србија Инфо, РТС

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић рекао је за РТС да хлеб неће поскупети и да грађани не треба да брину због тога. Ми продужавамо Уредбу о заштити цене хлеба од брашна тип 500 из преветивних разлога, рекао је Љајић.

Фото: Танјуг
Фото: Танјуг

Расим Љајић је, гостујући у Дневнику РТС-а, објаснио да Уредба о заштити цене хлеба од брашна тип 500 важи десет година и представља меру којом се у случају ценовних осцилација штите најугроженији.

"Ми продужавамо ту уредбу из превентивних разлога, иако смо могли сутра да је укинемо и не би дошло до повећања цене хлеба. Нема разлога да се грађани плаше", рекао је Љајић и подсетио да уредба предвиђа да цена хлеба од брашна тип 500 не може бити већа од 46 динара.

Влада Србије је на седници прошле недеље продужила уредбу којом се цена хлеба од брашна типа 500 ограничава на максимално 46 динара.

Да подсетимо...

Због препоруке Европске уније, држава ће у неком тренутку морати да укине уредбу о заштити цене хлеба од брашна тип-500, изајвио је за Танјуг министар трговине, туризма и телекомуникација, Расим Љајић, и додао да је за израду социјалних карата потребно око 30 милиона евра, а да су резултати који би се тиме добили "под знаком питања".

 


#   ЕУ   поскупљење   хлеб   Расим Љајић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима