Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Ljajić demantovao navode medija da će hleb poskupeti

Bookmark and Share

31.07.2017. Južna Srbija Info, RTS

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić rekao je za RTS da hleb neće poskupeti i da građani ne treba da brinu zbog toga. Mi produžavamo Uredbu o zaštiti cene hleba od brašna tip 500 iz prevetivnih razloga, rekao je Ljajić.

Foto: Tanjug
Foto: Tanjug

Rasim Ljajić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, objasnio da Uredba o zaštiti cene hleba od brašna tip 500 važi deset godina i predstavlja meru kojom se u slučaju cenovnih oscilacija štite najugroženiji.

"Mi produžavamo tu uredbu iz preventivnih razloga, iako smo mogli sutra da je ukinemo i ne bi došlo do povećanja cene hleba. Nema razloga da se građani plaše", rekao je Ljajić i podsetio da uredba predviđa da cena hleba od brašna tip 500 ne može biti veća od 46 dinara.

Vlada Srbije je na sednici prošle nedelje produžila uredbu kojom se cena hleba od brašna tipa 500 ograničava na maksimalno 46 dinara.

Da podsetimo...

Zbog preporuke Evropske unije, država će u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna tip-500, izajvio je za Tanjug ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i dodao da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili "pod znakom pitanja".

 


#   EU   poskupljenje   hleb   Rasim Ljajić
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima