Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Hleb poskupljuje, a para nema za izradu socijalnih karata?!

Bookmark and Share

30.07.2017. Južna Srbija Info,Tanjug

Zbog preporuke Evropske unije, država će u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna tip-500, izajvio je za Tanjug ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, i dodao da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili "pod znakom pitanja".

Foto: zitoproduktkg.com
Foto: zitoproduktkg.com

"U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i ovu uredbu ukinemo", rekao je Rasim Ljajić za Tanjug i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda.

Ljajić objašnjava da država uredbom o ceni hleba štiti one najsiromašnije, ali i da se ona kosi sa principima slobodnog funkcionisanja tržišta i, u nekom trenutku, moraćemo da je ukinemo.

"Razvoj ekonomije je, ipak, najbolja socijalna politika", ocenjuje ministar, govoreći o tome na koje načine vlada može da smanji nivo siromaštva u državi.

Na pitanje da li i dalje postoji ideja u vladi da se izrade socijalne karte za najsiromašnije građane, Lajić je objasnio da je za izradu socijalnih karata potrebno oko 30 miliona evra, a da su rezultati koji bi se time dobili "pod znakom pitanja". 

"Najbolja socijalna politika je jaka ekonomija, zapošljavanje ljudi i to je ono što trajno rešava problem siromaštva", rekao je ministar.


#   EU   hleb   Rasim Ljajić   Ministarstvo trgovine
@


 Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima