Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Инспекцијски "Караван" Нишавског округа у сусрет грађанима Мерошине и Гаџиног Хана

rssBookmark and Share

Мерошина 12.04.2019. Јужна Србија Инфо

"Караван“ инспекцијских служби Нишавског управног округа, наставаља и ове године да обилази локалне самоуправе, све у циљу сагледавања и решавања проблема грађана који живи у тим општинама.

Инспекцијски "Караван" Нишавског округа у сусрет грађанима Мерошине и Гаџиног Хана

Управо о многим проблемима, данас се разговарало у Гаџином Хану и Мерошини.

Први овогодишњи ,,Караван“ инспекцијских служби Нишавског управног округа обишао је општине Гаџин Хан и Мерошину. Приоритети у општини Гаџин Хан су изградња прихватилишта за псе, израда просторног плана, проналажење повољнијег аутобуског превозника и боља понуда туристичких потенцијала те општине туристима. И даље је у општини лоша старосна и образовна структура људи који раде чак и више послова због забране запошљавања.

Надлежни инспектори наложили су контролу сеоских водовода, али и проверу одстрељене дивљачи због појаве Афричке куге свиња на граници са Бугарском.

Пољопривредна домаћинства треба да се усмеравају ка ресорном Министарству и пројектима ради остварења права на подстицајна средства.

Тренутно се у општини Мерошина, ради на експроприацији земљишта за изградњу ауто-пута, Ниш-Мердаре, на траси дугој 15,75 км, којом ће бити обухваћено око 1.500 парцела.

Велики проблем у тој општини представља ЗОО хигијена и нелегални приватни азил за псе који ће, одлуком општине бити исељен из Месне заједнице Лепаја. У појединим истуреним школским објектима санирани су мокри чворови, а уређене су и три од седам сеоских амбуланти.

Министарство животне средине обезбедиће Мерошини колектор, пречишћивач воде за који је већ обезбеђена парцела, а који ће делити Мерошина и Дољевац. И даље је у овој општини велика опасност мост преко Јужне Мораве од  Батушинца до Белотинца, који нема употребну дозволу. У наредном периоду, решаваће се и питање газдинства над шумама у општини Мерошина, али и већа контрола странаца који се баве ловним туризмом.

Коментара: 0


#   Мерошина   Драгана Сотировски   Гаџин Хан   инспекција   Азил за псе   Нишавски управни округ   месне заједнице
#GradonacelnicaN @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима