Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Inspekcijski "Karavan" Nišavskog okruga u susret građanima Merošine i Gadžinog Hana

rssBookmark and Share

Merošina 12.04.2019. Južna Srbija Info

"Karavan“ inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga, nastavalja i ove godine da obilazi lokalne samouprave, sve u cilju sagledavanja i rešavanja problema građana koji živi u tim opštinama.

Inspekcijski "Karavan" Nišavskog okruga u susret građanima Merošine i Gadžinog Hana

Upravo o mnogim problemima, danas se razgovaralo u Gadžinom Hanu i Merošini.

Prvi ovogodišnji ,,Karavan“ inspekcijskih službi Nišavskog upravnog okruga obišao je opštine Gadžin Han i Merošinu. Prioriteti u opštini Gadžin Han su izgradnja prihvatilišta za pse, izrada prostornog plana, pronalaženje povoljnijeg autobuskog prevoznika i bolja ponuda turističkih potencijala te opštine turistima. I dalje je u opštini loša starosna i obrazovna struktura ljudi koji rade čak i više poslova zbog zabrane zapošljavanja.

Nadležni inspektori naložili su kontrolu seoskih vodovoda, ali i proveru odstreljene divljači zbog pojave Afričke kuge svinja na granici sa Bugarskom.

Poljoprivredna domaćinstva treba da se usmeravaju ka resornom Ministarstvu i projektima radi ostvarenja prava na podsticajna sredstva.

Trenutno se u opštini Merošina, radi na ekspropriaciji zemljišta za izgradnju auto-puta, Niš-Merdare, na trasi dugoj 15,75 km, kojom će biti obuhvaćeno oko 1.500 parcela.

Veliki problem u toj opštini predstavlja ZOO higijena i nelegalni privatni azil za pse koji će, odlukom opštine biti iseljen iz Mesne zajednice Lepaja. U pojedinim isturenim školskim objektima sanirani su mokri čvorovi, a uređene su i tri od sedam seoskih ambulanti.

Ministarstvo životne sredine obezbediće Merošini kolektor, prečišćivač vode za koji je već obezbeđena parcela, a koji će deliti Merošina i Doljevac. I dalje je u ovoj opštini velika opasnost most preko Južne Morave od  Batušinca do Belotinca, koji nema upotrebnu dozvolu. U narednom periodu, rešavaće se i pitanje gazdinstva nad šumama u opštini Merošina, ali i veća kontrola stranaca koji se bave lovnim turizmom.

Komentara: 0


#   Merošina   Dragana Sotirovski   Gadžin Han   inspekcija   Azil za pse   Nišavski upravni okrug   mesne zajednice
@


 


[ Dodaj komentar ]