Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Парлић: Након добрих резултата, задовољство је природна ствар!

rssBookmark and Share

13.07.2017. З.С. Јужна Србија Инфо

"Ево, након четири године, могу с поносом и спокјано да кажем да сам задовољан резултатима које је постигла Туристичка организација Ниш, рекао је у разговору за портал Јужна Србија Инфо, директор ТОН-а Урош Парлић.

Фото: Розана С.
Фото: Розана С.

"Можда делује понекад "хладно математички", зато што стално истичемо резултате Завода за статистику, али то јесте јако битно и то јесу прави показатељи раста туристичког промета у нашем граду", каже Парлић.

Статистика показује да су резултати за први шест месеци бољи за више од трећине у односу на прошлу годину?

Баш тако, у Нишу је у периоду од јануара до маја 2017. године дошло до повећања укупног броја туриста за 33% у односу на исти период 2016. године, при чему је број домаћих туриста повећан за 27, а број иностраних повећан за 42 одсто.

Број иностраних гостију повећан за 42 одсто, .Фото: Јужна Србија

Константно радимо на сазнањима шта је то што је потребно гостима нашег града и решили смо да урадимо једно шестомесечно истраживање, које ће показати ко су гости нашег града, који је то профил посетилаца и какво је њихово виђње, жеље. То ће много помоћи да добијемо једну свеобухватну слику како да побољшамо услове и како да привучемо још већи број туриста.

Унапређујемо промоцију Ниша на терунтно врло "ин" начин. Окупићемо најпознатије блогере из земље, али још више из иностранства да пишу о нашем граду, и све повезати са летовима из европских градова до Ниша, али опет морам да поновим да је туристички напредак почео и пре успостављања оволиког броја летова са Аеродрома.

Ево...сутра идемо у Софију, пун аутобус представника нашег града и новинара, како би на централном градскоим тргу бугарске престонице, промовисали на најбољи начин туристичке потенцијале нашег града.

Екипа Травел канала је боравила у Нишу?

Да,  они су у овиру свог редовног програма снимали промотивни филм о Нишу. Одушевљени су оним што су видели, од културно историјског наслеђа, до хране и онога што је чини  ми се најбитније, а то је дух нашег града, менталитет наших људи који даје тај печат добродошлице и гостопримства.

Шта се дешава са Инфо пултом на аеродрому "Константин велики"?

Искрено, не знам, ми јесмо разоварали и договорили да на нишком аеродрому буде постављен такав један пулт ТОН-а, али где је стало и зашто, ја не знам и све ми делује јако чудно?!

Ипак, поред свих потешкоћа, па можда и "политичких" проблема, кажете да сте задовољни?

Јесам сигурно. Резултати то показују и то нико не може да ми "узме". Рад се увек препозна!

Хоћемо ли Вас видети у Нишу и наредне четири године на истом месту?

"Видећемо, ни сам нисам сигуран, моје личне и поридичне прилике ме можда одведу на другу страну", рекао је Парлић уз осмех на крају нашег разговора.

 


 


#   Јужна Србија регион   Цар Константин Велики   интервју   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   инфо пулт
@


 Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима