Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Parlić: Nakon dobrih rezultata, zadovoljstvo je prirodna stvar!

rssBookmark and Share

13.07.2017. Z.S. Južna Srbija Info

"Evo, nakon četiri godine, mogu s ponosom i spokjano da kažem da sam zadovoljan rezultatima koje je postigla Turistička organizacija Niš, rekao je u razgovoru za portal Južna Srbija Info, direktor TON-a Uroš Parlić.

Foto: Rozana S.
Foto: Rozana S.

"Možda deluje ponekad "hladno matematički", zato što stalno ističemo rezultate Zavoda za statistiku, ali to jeste jako bitno i to jesu pravi pokazatelji rasta turističkog prometa u našem gradu", kaže Parlić.

Statistika pokazuje da su rezultati za prvi šest meseci bolji za više od trećine u odnosu na prošlu godinu?

Baš tako, u Nišu je u periodu od januara do maja 2017. godine došlo do povećanja ukupnog broja turista za 33% u odnosu na isti period 2016. godine, pri čemu je broj domaćih turista povećan za 27, a broj inostranih povećan za 42 odsto.

Broj inostranih gostiju povećan za 42 odsto, .Foto: Južna Srbija

Konstantno radimo na saznanjima šta je to što je potrebno gostima našeg grada i rešili smo da uradimo jedno šestomesečno istraživanje, koje će pokazati ko su gosti našeg grada, koji je to profil posetilaca i kakvo je njihovo viđnje, želje. To će mnogo pomoći da dobijemo jednu sveobuhvatnu sliku kako da poboljšamo uslove i kako da privučemo još veći broj turista.

Unapređujemo promociju Niša na teruntno vrlo "in" način. Okupićemo najpoznatije blogere iz zemlje, ali još više iz inostranstva da pišu o našem gradu, i sve povezati sa letovima iz evropskih gradova do Niša, ali opet moram da ponovim da je turistički napredak počeo i pre uspostavljanja ovolikog broja letova sa Aerodroma.

Evo...sutra idemo u Sofiju, pun autobus predstavnika našeg grada i novinara, kako bi na centralnom gradskoim trgu bugarske prestonice, promovisali na najbolji način turističke potencijale našeg grada.

Ekipa Travel kanala je boravila u Nišu?

Da,  oni su u oviru svog redovnog programa snimali promotivni film o Nišu. Oduševljeni su onim što su videli, od kulturno istorijskog nasleđa, do hrane i onoga što je čini  mi se najbitnije, a to je duh našeg grada, mentalitet naših ljudi koji daje taj pečat dobrodošlice i gostoprimstva.

Šta se dešava sa Info pultom na aerodromu "Konstantin veliki"?

Iskreno, ne znam, mi jesmo razovarali i dogovorili da na niškom aerodromu bude postavljen takav jedan pult TON-a, ali gde je stalo i zašto, ja ne znam i sve mi deluje jako čudno?!

Ipak, pored svih poteškoća, pa možda i "političkih" problema, kažete da ste zadovoljni?

Jesam sigurno. Rezultati to pokazuju i to niko ne može da mi "uzme". Rad se uvek prepozna!

Hoćemo li Vas videti u Nišu i naredne četiri godine na istom mestu?

"Videćemo, ni sam nisam siguran, moje lične i poridične prilike me možda odvedu na drugu stranu", rekao je Parlić uz osmeh na kraju našeg razgovora.

 


 

Komentara: 0


#   Južna Srbija region   Car Konstantin Veliki   intervju   Uroš Parlić   Turistička organizacija Niš   info pult
@


 


[ Dodaj komentar ]

Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima