Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Директор нишког Народног позоришта у Лесковцу: Величина једног града се мери величином позоришта

rssBookmark and Share

Лесковац 06.02.2021. Јужна Србија Инфо

Народно позориште у Лесковцу је прошле среде било седиште одржавања седнице председништва Заједнице професионалних позоришта Србије

Директор нишког Народног позоришта у Лесковцу: Величина једног града се мери величином позоришта

Народно позориште у Лесковцу је прошле среде било седиште одржавања седнице председништва Заједнице професионалних позоришта Србије, којој су присуствовали председник ове заједнице и управник Народног позоришта Ниш Спасоје Миловановић и представници позоришта из Пирота, Врања, Крушевца, Чачка, Шапца, Ниша, Ужица, Приштине, Лазаревца и Лесковца.

Скупу се обратио и Спасоје Миловановић и истакао значај подршке локалне самоуправе позоришту:

"Позориште не може да функционише без пуне подршке свог оснивача, свог града. Добра је ствар да се сви мешамо што само показује да су наши градови у којима живимо и радимо велики градови јер прихватају људе са стране, прихватају нове идеје. Сви се сећамо како је ова зграда изгледала пре пре него што је реконструкција завршена, ово што сада видимо осликава успех те сарадње. Успех сарадње града Лесковца и институција културе попут Народног позоришта се огледа и у награди коју је ово позориште освојило на прошлогодишњем фестивалу Јоаким Вујић што је само доказ и потврда о свему овоме о чему ми ево већ годинама говоримо, да смо упућени једни на друге и да је наша сардња успешна јер једни без других не можемо.

Величина једног града се мери величином позоришта. Позориште је једноставно цивилизацијска тековина, оно показује колико је велики град у ком то позориште ради и живи."

Пре званичног почетка седнице, скупу се обратио градоначелник Лесковца, Горан Цветановић:

„Увек смо се водили мишљу да је град без културе град без душе. Зато смо много труда и енергије уложили да за ову област достигнемо издвајање од 9,1% из буџета. Сматрам да је такво улагање дало добре резултате који су верификовани у последњим годинама. 


#   Лесковац   Горан Цветановић   Народно позориште   Народно позориште Лесковац   Спасоје Миловановић   Заједница професионалних позоришта
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима