Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Direktor niškog Narodnog pozorišta u Leskovcu: Veličina jednog grada se meri veličinom pozorišta

rssBookmark and Share

Leskovac 06.02.2021. Južna Srbija Info

Narodno pozorište u Leskovcu je prošle srede bilo sedište održavanja sednice predsedništva Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije

Direktor niškog Narodnog pozorišta u Leskovcu: Veličina jednog grada se meri veličinom pozorišta

Narodno pozorište u Leskovcu je prošle srede bilo sedište održavanja sednice predsedništva Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije, kojoj su prisustvovali predsednik ove zajednice i upravnik Narodnog pozorišta Niš Spasoje Milovanović i predstavnici pozorišta iz Pirota, Vranja, Kruševca, Čačka, Šapca, Niša, Užica, Prištine, Lazarevca i Leskovca.

Skupu se obratio i Spasoje Milovanović i istakao značaj podrške lokalne samouprave pozorištu:

"Pozorište ne može da funkcioniše bez pune podrške svog osnivača, svog grada. Dobra je stvar da se svi mešamo što samo pokazuje da su naši gradovi u kojima živimo i radimo veliki gradovi jer prihvataju ljude sa strane, prihvataju nove ideje. Svi se sećamo kako je ova zgrada izgledala pre pre nego što je rekonstrukcija završena, ovo što sada vidimo oslikava uspeh te saradnje. Uspeh saradnje grada Leskovca i institucija kulture poput Narodnog pozorišta se ogleda i u nagradi koju je ovo pozorište osvojilo na prošlogodišnjem festivalu Joakim Vujić što je samo dokaz i potvrda o svemu ovome o čemu mi evo već godinama govorimo, da smo upućeni jedni na druge i da je naša sardnja uspešna jer jedni bez drugih ne možemo.

Veličina jednog grada se meri veličinom pozorišta. Pozorište je jednostavno civilizacijska tekovina, ono pokazuje koliko je veliki grad u kom to pozorište radi i živi."

Pre zvaničnog početka sednice, skupu se obratio gradonačelnik Leskovca, Goran Cvetanović:

„Uvek smo se vodili mišlju da je grad bez kulture grad bez duše. Zato smo mnogo truda i energije uložili da za ovu oblast dostignemo izdvajanje od 9,1% iz budžeta. Smatram da je takvo ulaganje dalo dobre rezultate koji su verifikovani u poslednjim godinama. 


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Narodno pozorište   Narodno pozorište Leskovac   Spasoje Milovanović   Zajednica profesionalnih pozorišta
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima