Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Последњи кораци Константина Костјукова на сцени лесковачког Народног позоришта

rssBookmark and Share

Лесковац 08.03.2018. Јужна Србија Инфо

Лесковац и Народно позориште угостили су чувеног балетског уметника Константина Костјукова и прваке балета Народног позоришта у Београду, Милана Руса, Игора Пастора, Милу Драгићевић, Бојану Жегарац и Олгу Олчан.

Последњи кораци Константина Костјукова на сцени лесковачког Народног позоришта

Градоначелник Лесковца, Горан Цветановић на пријему поводом вечерашњег концерта Костјукова и првака београдског балета рекао је да локална самоуправа доприноси децентрализацији културе и захвалио се присутнима на томе што ће њихов наступ допринети приказу Лесковца на културној мапи Србије.

„Веома сам задовољан, а верујем да говорим и у име свих љубитеља ове уметности, што је господин Костјуков одлучио да у оквиру своје опроштајне турнеје наступи и у нашем граду“ поручио је Цветановић.

Константин Костјуков на конференцији за медије најавио је извођење деоница из представа „Дон Кихот“, „Грк Зорба“, „Краљица Марго“ и других.

Овом приликом Костјуков је истакао да ће вечерашњи наспут бити његови последљи кораци на сцени, док ће рад у балетској уметности наставити иза ње.


#   Лесковац   Горан Цветановић   локална самоуправа   Народно позориште   Народно позориште Лесковац   Константин Костјуков
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима