Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Доделом награда свечано завршен 9. ЛИФФЕ у Лесковцу

rssBookmark and Share

Лесковац 18.09.2016.

Доделом награда за најбољу режију и најбољу мушку и женску улогу свечано је завршен овогодишњи Лесковачки интернационални фестивал филмске режије.

Доделом награда свечано завршен 9. ЛИФФЕ у Лесковцу

Награда за најбољи филм гран при „Живојин Жика Павловић“ додељена је хрватском редитељу Зринку Огрести, за режију филма „С оне стране“, због како је у образложењу наведено „изузетног режијског приступа који нас сигурном руком проводи кроз лавиринте емоција главних јунака“.

Друга награда припала је Инес Тановић из Босне и Херцеговине за филм „Наша свакодневна прича“, док је трећа награда припала српском редитељу Олегу Новковићу за филм „Отаџбина“.

Награду „Златни лешник“ за најбољу мушку улогу поделили су Лазар Ристовски за улогу у филму „Дневник машиновође“ и Небојша Глоговац за улогу у филму „Устав Републике Хрватске“. Награда за најбољу женску улогу припала је Ксенији Маринковић такође за улогу у филму „Устав Републике Хрватске“.

Градоначелник Лесковца Горан Цветановић казао је на затварању да је због 9. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије Лесковац претходних дана био средиште културе у Србији  и да ће идуће године организатори имати тежак задатак уколико желе да премаше квалитет овогодишњег.

Пре свечаног затварања приказан је филм „Дневник Машиновође“, а на крају фестивала је у Народном позоришту одржан концерт Лене Ковачевић.


#   Лесковац   Горан Цветановић   Лаза Ристовски   режија   ЛИФФЕ фестивал   Лазар Ристовски   Живојин Жика Павловић   Небојша Глоговац   Живојин Жика Павловић награда   Гран при
@CvetanovicG @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима