Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Dodelom nagrada svečano završen 9. LIFFE u Leskovcu

rssBookmark and Share

Leskovac 18.09.2016.

Dodelom nagrada za najbolju režiju i najbolju mušku i žensku ulogu svečano je završen ovogodišnji Leskovački internacionalni festival filmske režije.

Dodelom nagrada svečano završen 9. LIFFE u Leskovcu

Nagrada za najbolji film gran pri „Živojin Žika Pavlović“ dodeljena je hrvatskom reditelju Zrinku Ogresti, za režiju filma „S one strane“, zbog kako je u obrazloženju navedeno „izuzetnog režijskog pristupa koji nas sigurnom rukom provodi kroz lavirinte emocija glavnih junaka“.

Druga nagrada pripala je Ines Tanović iz Bosne i Hercegovine za film „Naša svakodnevna priča“, dok je treća nagrada pripala srpskom reditelju Olegu Novkoviću za film „Otadžbina“.

Nagradu „Zlatni lešnik“ za najbolju mušku ulogu podelili su Lazar Ristovski za ulogu u filmu „Dnevnik mašinovođe“ i Nebojša Glogovac za ulogu u filmu „Ustav Republike Hrvatske“. Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Kseniji Marinković takođe za ulogu u filmu „Ustav Republike Hrvatske“.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović kazao je na zatvaranju da je zbog 9. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije Leskovac prethodnih dana bio središte kulture u Srbiji  i da će iduće godine organizatori imati težak zadatak ukoliko žele da premaše kvalitet ovogodišnjeg.

Pre svečanog zatvaranja prikazan je film „Dnevnik Mašinovođe“, a na kraju festivala je u Narodnom pozorištu održan koncert Lene Kovačević.


#   Leskovac   Goran Cvetanović   Laza Ristovski   režija   LIFFE festival   Lazar Ristovski   Živojin Žika Pavlović   Nebojša Glogovac   Živojin Žika Pavlović nagrada   Gran pri
@CvetanovicG @


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima