Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Промоцијa књиге ОСМЕХ ОПТУЖЕНИКА Срђана Јовића

rssBookmark and Share

Ниш 30.11.2021. Јужна Србија Инфо

Промоцијa књиге ОСМЕХ ОПТУЖЕНИКА биће одржана у уторак, 30.новембар 2021, у Нишком културном центру, са почетком у 19 сати.

Промоцијa књиге ОСМЕХ ОПТУЖЕНИКА Срђана Јовића

Говоре:
Срђан Јовић, аутор
Александра Стојадиновић Јовић, лектор

Срђан Јовић рођен је у Смедеревској Паланци 1985. године. Одраста је у Великој Плани где је завршио основну школу¬ „Свети Сава” и Гимназију. 
Љубав према историји одвела га је на нишки Филозофски факултет–департман за историју, где је дипломирао са темом из националне историје XIX века. Још као студент био је друштвено веома ангажован и заинтересован за политичка збивања и промене којима је друштво изложено. Током студија завршио је New Policy School, испред организације Иницијатива младих за људска права, чији је био члан. Бави се савременим друштвено-политичким облицима и утицају глобализације на Балкан са посебним освртом на положај српског народа у савременом поретку. Посебно се бави и античком истријом и културом. 
„Осмех оптуженика” његов је дебитантски роман. 

О роману:

Потресна, инспиративна и узбудљива прича која враћа у прошлост, у оно чега више нема, али и даље живи међу нама. Роман „Осмех оптуженика” суочиће читаоца са културом и са свим спољним и унутрашњим токовима историјске вертикале. 

Пратећи судбину професора Савића, и читаоци и актери романа се враћају у заборављена ратна времена откривајући истину, заблуде и тајне чуване двадесет година. Судбина, уверења, вечита борба добра и зла, прошлост, садашњост и будућност чине нераскидиви ланац блискости али истовремено и отуђености народа на Балкану. У вртлогу шпијунаже, криминала и тајних организација професор Савић разоткрива да све почиње и да се све завршава на тлу свете земље Немањића, на Косову, том древном огњишту и олтару српских хероја.  


#   Ниш   књига   Филозофски факултет   Срђан Јовић   Нишки културни центар
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима