Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Promocija knjige OSMEH OPTUŽENIKA Srđana Jovića

rssBookmark and Share

Niš 30.11.2021. Južna Srbija Info

Promocija knjige OSMEH OPTUŽENIKA biće održana u utorak, 30.novembar 2021, u Niškom kulturnom centru, sa početkom u 19 sati.

Promocija knjige OSMEH OPTUŽENIKA Srđana Jovića

Govore:
Srđan Jović, autor
Aleksandra Stojadinović Jović, lektor

Srđan Jović rođen je u Smederevskoj Palanci 1985. godine. Odrasta je u Velikoj Plani gde je završio osnovnu školu¬ „Sveti Sava” i Gimnaziju. 
Ljubav prema istoriji odvela ga je na niški Filozofski fakultet–departman za istoriju, gde je diplomirao sa temom iz nacionalne istorije XIX veka. Još kao student bio je društveno veoma angažovan i zainteresovan za politička zbivanja i promene kojima je društvo izloženo. Tokom studija završio je New Policy School, ispred organizacije Inicijativa mladih za ljudska prava, čiji je bio član. Bavi se savremenim društveno-političkim oblicima i uticaju globalizacije na Balkan sa posebnim osvrtom na položaj srpskog naroda u savremenom poretku. Posebno se bavi i antičkom istrijom i kulturom. 
„Osmeh optuženika” njegov je debitantski roman. 

O romanu:

Potresna, inspirativna i uzbudljiva priča koja vraća u prošlost, u ono čega više nema, ali i dalje živi među nama. Roman „Osmeh optuženika” suočiće čitaoca sa kulturom i sa svim spoljnim i unutrašnjim tokovima istorijske vertikale. 

Prateći sudbinu profesora Savića, i čitaoci i akteri romana se vraćaju u zaboravljena ratna vremena otkrivajući istinu, zablude i tajne čuvane dvadeset godina. Sudbina, uverenja, večita borba dobra i zla, prošlost, sadašnjost i budućnost čine neraskidivi lanac bliskosti ali istovremeno i otuđenosti naroda na Balkanu. U vrtlogu špijunaže, kriminala i tajnih organizacija profesor Savić razotkriva da sve počinje i da se sve završava na tlu svete zemlje Nemanjića, na Kosovu, tom drevnom ognjištu i oltaru srpskih heroja.  


#   Niš   knjiga   Filozofski fakultet   Srđan Jović   Niški kulturni centar
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima