Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Од маја, туристи у разгледању Ниша панорамским аутобусом

rssBookmark and Share

Ниш 16.01.2018. М.М. Јужна Србија Инфо

Од маја месеца, посетиоци града на Нишави имаће прилику да у виде културно-историјске објекте кроз туру туристичким, панорамским аутобусом.

Фото: Њ.П. Јужна Србија архива
Фото: Њ.П. Јужна Србија архива

Како Ниш има више локалитета који су удаљени од центра града, Медијана археолошко налазиште, Ћеле кула, Спменик на Чегру, Спомен-парк Бубањ...ово ће бити јединствена прилика да туристи из отвореног аутобуса виде историјско-културне споменике и друге знаменитости у граду и ван њега, на девет локација.

"Сам Град је препознао овакву потребу, подржао идеју и узео активно учешће у реализацији набавке једног оваквог туристичког аутобуса, који ће бити у надлежности Туристичке организације Ниша", изјавио је Урош Парлић директор ТОН-а, и додао да ће цена карте по тури ће бити доступна и за грађане Ниша.

Статистички подаци у потпуности правдају набавку оваквог аутобуса, јер се из месеца у месец повећава број посетилаца, нарочито странаца и то не само за време познатих фестивала.

У европским и градовима широм света овакав вид туристичке понуде има дугу традицију, а Ниш ће се од пролећа следеће године придружити заједници посећених туристичких дестинација, са широм понудом.

Коментара: 0


#   Ниш   Ћеле кула   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   археолошко налазиште   панорама   туристички аутобус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима