Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

После Београда и Ниш добија туристички аутобус

rssBookmark and Share

Ниш 08.11.2017. М.М. Јужна Србија Инфо

Већ од пролећа следеће године, посетиоци града на Нишави имаће прилику да у виде културно-историјке објекте кроз туру туристичким аутобусом.

Фото: Њ.П. Јужна Србија
Фото: Њ.П. Јужна Србија

Како Ниш има више локалитета који су удаљени од центра града, Медијана археолошко налазиште, Ћеле кула, Спменик на Чегру, Спомен-парк Бубањ...ово ће бити јединствена прилика да туристи из отвореног аутобуса виде историјско-културне споменике и друге знаменитости у граду и ван њега.

"Иако је и раније било иницијативе, тек сад су се склопиле коцкице за набавку оваквог типског аутобуса. Сам Град ће учествовати у реализацији и куповини туристичког аутобуса, који ће бити у надлежности Туристичке организације", изјавио је Урош Парлић директор ТОН-а.

Фото: Јужна Србија

Статистички подаци у потпуности правдају набавку оваквог аутобуса, јер се из месеца у месец повећава број посетилаца, нарочито странаца и то не само за време познатих фестивала.

У европским и градовима широм света овакав вид туристичке понуде има дугу традицију, а Ниш ће се од пролећа следеће године придружити заједници посећених туристичких дестинација, са широм понудом.

Коментара: 0


#   Ниш   аутобус   Јужна Србија регион   Ћеле кула   Урош Парлић   Туристичка организација Ниш   археолошко налазиште   туристички аутобус
@


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима