Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Туристички ваучери: Највише интересовања за Пролом бању

rssBookmark and Share

Пролом Бања 13.03.2016.

За ваучере за подстицај домаћег туризма од почетка године до 10. марта пријавило се око 6.570 грађана. Највеће интересовање је за Пролом бању, речено је агенцији Бета у Министарству трговине, туризма и телекомуникација.

Пролом бања, Фото: Википедија
Пролом бања, Фото: Википедија

Осим Пролом бање, како наводе, грађани су заинтересовани и за Луковску бању, Копаоник, Бању Ковиљачу и Златибор.

Према подацима ресорног министарства, од укупног броја пријављених грађана, највећи део су пензионери и то 67,9 одсто, а следе запослени чија примања не прелазе 60.000 динара и њих је 24,4 одсто.

Хотел Радан у Пролом бањи, отворени базен,  Фото: banjeusrbiji.com

Највише корисника се пријавило из Београда, Новог Сада, Ниша, Крагујевца, Панчева, Зрењанина, Чачка, Врања, Сомбора.

Грађани тренутно могу да поднесу пријаве за 421 угоститељски објекат у Србији.

Буџетом је за поделу ваучера у овој години опредељено 230 милиона динара, односно за око 46.000 ваучера, у износу од 5.000 динара.

Подстицање развоја домаћег туризма спроводи се кроз доделу ваучера за субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима, а у трајању од најмање пет ноћења, изван општине, односно места пребивалишта корисника ваучера. Предвиђено да се ваучери користе до 20. новембра.

Ове године је проширена листа потенцијалних корисника ваучера на, између осталих, и иностране пензионере и домаће регистроване пољопривреднике, а листа угоститеља се ажурира месечно, тако да касније у овај систем могу ући новоотворени објекти и угоститељи који су до сада пропустили прилику. Како је раније саопштено, прошле године за три и по месеца трајања акције искоришћено је 14.000 ваучера.

Извор: Бета, Топличке вести, Јужна Србија

Коментара: 0


#   Пролом Бања   туризам   Јужна Србија регион   Влада Републике Србије   угоститељски објекат   подстицај   туристички ваучери   Хотел Радан
@Vlada_SR @


 


[ Додај коментар ]

Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима