Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Велико интересовање за одмор у Србији: До 15 часова за ваучере се пријавило више од 42.000 људи

rssBookmark and Share

Сокобања 04.01.2023. РТС, Јужна Србија Инфо

До 15 часова на шалтерима пошта у Србији поднете су 42.773 пријаве за ваучере за одмор у Србији, наводе из Поште Србије.

Фото: Н.Д.
Фото: Н.Д.

Међу пријављенима највише је пензионера – 27.210 или 63,61 одсто, затим запослених – 9.525 или 22,27 процената и незапослених – 4.289 или 10,03 одсто.

Највише пријава је евидентирано у пошти Крушевац – 491.

Грађанима је на располагању укупно 100.000 ваучера, појединачна вредност им је 5.000 динара, а дају се за услуге смештаја у угоститељским објектима у трајању од најмање пет ноћења.

Попуњена пријава и пратећа документација подносе се на шалтерима Поште Србије, а пријављеним грађанима који су стекли право на ваучер ресорно Министарство туризма и омладине, ваучере доставља преко поште на кућну адресу.

Уз пријаву, чији се образац може наћи на сајту Поште Србије, неопходно је приложити личну карту или пасош, потврду о резервацији, као и одговарајућу потврду о стицању права, као што су оригинал пензијског чека или решење о оствареном праву на пензију који се дају на увид.

Запослени са примањима која не прелазе 70.000 динара, месечно прилажу оригинал потврде о запослењу и заради исплаћеној у месецу који претходи месецу у коме се подноси пријава, а студенти прилажу оригинал потврде о статусу студента.

Старији од 65 година, који немају пензију прилажу потписану изјаву да не остварују право на пензију, на обрасцу који такође могу да преузму на сајту Поште Србије, док остали нису обавезни да достављају доказ.

Субвенционисано коришћење услуге смештаја у угоститељским објектима, не може се остварити у месту пребивалишта, а студенти ни у месту студирања.


#   Сокобања   Влада Републике Србије   летовање   Министарство туризма   туристички ваучери   бање
@Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима