Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Из Царинарнице нестала роба у вредности од 20.000 евра

rssBookmark and Share

Ниш 25.09.2012. Autor : Telegraf

У магацину из кога су нестале цигарете и козметичка роба, попис није вршен годинама. Истрага о починиоцима је у току.

Из Царинарнице нестала роба у вредности од 20.000 евра

Цигарете, козметика и парфеми у вредности од 20.000 евра нестали су из магацина Царинарнице у Нишу – сазнаје Телеграф у добро обавештеним изворима из ове службе.

Крађа је откривена приликом последњег пописа, али се претпоставља да је роба из царинског магацина изношена годинама. Два радника су суспендована, а покренута је и полицијска истрага.

Како Телеграф сазнаје, лоповима је на руку ишло што годинама није обављен ваљан попис заплењене робе која је држана у царинском магацину.

-Нисмо имали разлога да сумњамо да нешто мањка, па роба није пописивана. То је урађено сада и утврђено је да недостаје луксузна роба, цигарете, козметика, парфеми. Немамо појма како су те ствари нестале. Магационери су суспендовани, а на полицији је да утврди остало – каже за Телеграф извор из ове службе.

У саопштењу из Управе царине Републике Србије, о овом случају наводи се да су након утврђеног мањка робе, крађу пријавили Полицијској управи града Ниша.

-Управник Царинарнице Ниш обавестила је Одељење унутрашње контроле Управе Царина РС о могућем мањку робе из царинског магацина. Обављени су разговори са царинским службеницима задуженим за управљање магацином, члановима пописне комисије и радницима обезбеђења. Утврђен је мањак цигарета и козметичке робе чију вредност утврђује надлежна служба Управе царине Републике Србије. Одељење унутрашње контроле Управе царина упутило је овим поводом информацију Полицијској управи за град Ниш, надлежном тужилаштву, те директору Управе царина ради покретања дисциплинског поступка против одговорних цариника. Одељење унутрашње контроле ће у сарадњи са органима гоњења наставити рад на расветљавању овог догађаја – наводи се у саопштењу.

Пре само три године из истог магацина нестало је петнаест милиона динара, које су грађани положили као депозит за учешће на лицитацији за куповину заплењених возила, а лопови нису откривени.

-Истрага о овом случају је још у току – рекла је портпарол нишке Полицијске управе Лидија Павловић.


#   Ниш   Лидија Павловић   роба
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима