Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Iz Carinarnice nestala roba u vrednosti od 20.000 evra

rssBookmark and Share

Niš 25.09.2012. Autor : Telegraf

U magacinu iz koga su nestale cigarete i kozmetička roba, popis nije vršen godinama. Istraga o počiniocima je u toku.

Iz Carinarnice nestala roba u vrednosti od 20.000 evra

Cigarete, kozmetika i parfemi u vrednosti od 20.000 evra nestali su iz magacina Carinarnice u Nišu – saznaje Telegraf u dobro obaveštenim izvorima iz ove službe.

Krađa je otkrivena prilikom poslednjeg popisa, ali se pretpostavlja da je roba iz carinskog magacina iznošena godinama. Dva radnika su suspendovana, a pokrenuta je i policijska istraga.

Kako Telegraf saznaje, lopovima je na ruku išlo što godinama nije obavljen valjan popis zaplenjene robe koja je držana u carinskom magacinu.

-Nismo imali razloga da sumnjamo da nešto manjka, pa roba nije popisivana. To je urađeno sada i utvrđeno je da nedostaje luksuzna roba, cigarete, kozmetika, parfemi. Nemamo pojma kako su te stvari nestale. Magacioneri su suspendovani, a na policiji je da utvrdi ostalo – kaže za Telegraf izvor iz ove službe.

U saopštenju iz Uprave carine Republike Srbije, o ovom slučaju navodi se da su nakon utvrđenog manjka robe, krađu prijavili Policijskoj upravi grada Niša.

-Upravnik Carinarnice Niš obavestila je Odeljenje unutrašnje kontrole Uprave Carina RS o mogućem manjku robe iz carinskog magacina. Obavljeni su razgovori sa carinskim službenicima zaduženim za upravljanje magacinom, članovima popisne komisije i radnicima obezbeđenja. Utvrđen je manjak cigareta i kozmetičke robe čiju vrednost utvrđuje nadležna služba Uprave carine Republike Srbije. Odeljenje unutrašnje kontrole Uprave carina uputilo je ovim povodom informaciju Policijskoj upravi za grad Niš, nadležnom tužilaštvu, te direktoru Uprave carina radi pokretanja disciplinskog postupka protiv odgovornih carinika. Odeljenje unutrašnje kontrole će u saradnji sa organima gonjenja nastaviti rad na rasvetljavanju ovog događaja – navodi se u saopštenju.

Pre samo tri godine iz istog magacina nestalo je petnaest miliona dinara, koje su građani položili kao depozit za učešće na licitaciji za kupovinu zaplenjenih vozila, a lopovi nisu otkriveni.

-Istraga o ovom slučaju je još u toku – rekla je portparol niške Policijske uprave Lidija Pavlović.


#   Niš   Lidija Pavlović   roba
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima