Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Напади на градоначелника Врања и даље нерасветљени

rssBookmark and Share

07.09.2012. Autor: Danas

Врање - Мирославу С. (34) из Врања одређен је једномесечни притвор због тога што је пре два дана, у зору, шетао централним градским улицама са два пиштоља у рукама. Наг до појаса, са два пиштоља у рукама, у зору 1. септембра ове године, Мирослав С. се запутио најпрометнијим градским улицама. Ово је последњи случај у читавом низу у коме је била нарушена безбедност грађана Врања, о чему је расправљао и градски парламент.

Напади на градоначелника Врања и даље нерасветљени

-Људи који су били репер за организовани криминал у Врању делимично су иза браве, али у овом граду постоји још једно до два лица која важе за главне играче на том пољу. Генерације младића из тешког социјалног миљеа, који су без пара а пуни снаге и енергије и жељни живота, злоупотребљени су од оних који су на непоштен начин стекли огроман новац - оценио је на отвореном дану за медије градоначелник Врања Зоран Антић (СПС), који се и сам нашао на удару криминалних група које су најпре запалиле његов аутомобил испред породичне куће, а потом и возило његових родитеља. Оба случаја десила су се почетком године и до сада нису расветљена.

Антић не жели да ове случајеве „персонализује и подводи под угроженост њега лично“, већ упозорава „да надлежни државни органи, у првом реду полиција у Врању, морају да до краја без било каквих нагодби или страха решавају проблеме безбедности“.

На питање новинара како то да ниједан случај паљевине аутомобила, па ни онај у коме је запаљен његов аутомобил, до сада није процесуиран пред Основним судом у Врању, градоначелник је одговорио да је то због тога што је доказни поступак проблематичан.

-Много је тешко доказати паљевину возила. За то су потребни јаки тимови за ДНК анализу остатака трагова на запаљеним возилима - казао је градоначелник Врања. Он је оценио да су тужилаштво и правосуђе у Врању дошли у катастрофално стање. Ову констатацију подржава и народни посланик СНС из Врања Драган Николић, који сматра да је неопходно да правосудни органи у Врању у основном и вишем суду, као и надлежним тужилаштвима „раде без притисака али и са кадровским појачањима“.

-Реформа правосуђа коју је урадила претходна власт има катастрофалне последице по правосуђе у централној општини Пчињског округа. Ми не смемо да се ослонимо на статистику из полиције јер она ништа не говори, а ми имамо све озбиљније проблеме са нарушавањем јавног реда и мира - навео је Николић за Данас. Он је рекао да ће од надлежног министарства затражити „хитне мере на успостављању нормалног стања за функционисање правосуђа на југу Србије“.

Стојчић: Угрожавамо сопствену перспективу

-Ја не могу да кажем да живимо и не безбедном граду, али желим да прецизирам да целокупна ситуација штети нама самима понајвише, јер нико неће да улаже у небезбедно подручје, где се грађани суочавају са случајевима да „локални шерифи“ деле правду. Имајте у виду да смо подручје које се наслања на границу са Македонијом и Бугарском, као и административну линију са КиМ. Већих проблема из тог окружења нема, али сасвим сигурно да има рефлексија и ту морамо да овај проблем озбиљно схватимо ако желимо да неко додје и инвестира у овај град - рекао је за Данас, народни посланик СПС и бивши градоначелник Врања Мирољуб Стојчић.


#   полиција   Зоран Антић   криминал   Драган Николић   Мирољуб Стојчић   правосуђе
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима