Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Прелаз Мердаре затворен за саобраћај

rssBookmark and Share

Мердаре 28.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Министар унутрашњих послова Косова Бајрам Реџепи изјавио је да је прелаз Мердаре затворен и да су 32 припадника Косовске полиције повређена док су са Косова према Србији отпратили једну групу Срба.

Прелаз Мердаре затворен за саобраћај

Реџепи је на седници Скупштине Косова која је у току инФормисао посланике да је затворен прелаз Мердаре и да Полиција Косова никоме не дозвољава улазак на Косово.

Он је објаснио да су полицајцима ненете повреде камењем, којим је, како је рекао, "група Срба напала припаднике полиције".

У саопштењу косовске полиције наводи дело за које се терети око седамдесетак Срба квалиФиковано је као ремећење јавног реда и мира, због чега је и донета одлука да се они депортују до прелаза Мердаре.

Када су пребачени аутобусима до прелаза Мердара Србни су напали каменицама припаднике полиције, наводи се у саопштењу, а министар Реџепи је рекао да се ради о лакшим телесним повредама.

Министар здравља Косова ферид Агани је додао да је у Ургентном центру Клиничко болничког центра Косова до сада пријављено девет повређених и сви су задобили повреде тврдим предметима.

Реџепи је рекао и да је било пуцњаве код Мердара, али да се све то догађало на територији Србије.

Припадници Специјалне јединице Косовске полиције данас су на Газиместану на веома груб начин претресали, а неколицину Срба и привели због обележја које су имали на мајицама и опирања приликом претреса, јавио је Танјугов дописник са лица места.


#   полиција   Мердаре   Полиција Косова   Мердаре
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима