Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Prelaz Merdare zatvoren za saobraćaj

rssBookmark and Share

Merdare 28.06.2012. Izvor : Agencija TANJUG |

Ministar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi izjavio je da je prelaz Merdare zatvoren i da su 32 pripadnika Kosovske policije povređena dok su sa Kosova prema Srbiji otpratili jednu grupu Srba.

Prelaz Merdare zatvoren za saobraćaj

Redžepi je na sednici Skupštine Kosova koja je u toku inFormisao poslanike da je zatvoren prelaz Merdare i da Policija Kosova nikome ne dozvoljava ulazak na Kosovo.

On je objasnio da su policajcima nenete povrede kamenjem, kojim je, kako je rekao, "grupa Srba napala pripadnike policije".

U saopštenju kosovske policije navodi delo za koje se tereti oko sedamdesetak Srba kvaliFikovano je kao remećenje javnog reda i mira, zbog čega je i doneta odluka da se oni deportuju do prelaza Merdare.

Kada su prebačeni autobusima do prelaza Merdara Srbni su napali kamenicama pripadnike policije, navodi se u saopštenju, a ministar Redžepi je rekao da se radi o lakšim telesnim povredama.

Ministar zdravlja Kosova ferid Agani je dodao da je u Urgentnom centru Kliničko bolničkog centra Kosova do sada prijavljeno devet povređenih i svi su zadobili povrede tvrdim predmetima.

Redžepi je rekao i da je bilo pucnjave kod Merdara, ali da se sve to događalo na teritoriji Srbije.

Pripadnici Specijalne jedinice Kosovske policije danas su na Gazimestanu na veoma grub način pretresali, a nekolicinu Srba i priveli zbog obeležja koje su imali na majicama i opiranja prilikom pretresa, javio je Tanjugov dopisnik sa lica mesta.


#   policija   Merdare   Policija Kosova   Merdare
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima