Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Тужилац из Врања: Нисам крао, хоће све да ми сместе

rssBookmark and Share

Врање 05.11.2014. Курир

Јовић, који је осумњичен да је крао робу у маркету „Јабука“ у Владичином Хану, каже да је вест објављена како би дискредитовали њега и његову породицу

Тужилац из Врања: Нисам крао, хоће све да ми сместе

- Нисам крао у маркету „Јабука“ у Владичином Хану. Та вест је објављена ради бламаже, провокације и дискриминације мене и моје породице! Иза свега стоји моје поступање у одређеним предметима док сам радио као општински тужилац у Владичином Хану!

Овим речима се брани Јовица Јовић (54), тужилац Основног тужилаштва у Врању, који је под сумњом да је крао робу из маркета „Јабука“ у Владичином Хану, што је снимљено сигурносним камерама.

- Напомињем да за све што се објави, ако се не докаже као тачно, мора да се одговара по принципу - закон за једног, закон за све, јер нико се не може прозвати и осудити на претпоставкама. Објављена вест није утемељена на правоснажној судској одлуци - навео је Јовић.

Запослени у маркету „Јабука“ кажу да је Јовић узимао разну робу, а потом излазио из радње неплативши ни динар.

- Нисам могао да верујем кад сам га видео на делу. Верујте да сам се ја због његове бруке црвенео и знојио, али и обавестио шефа, јер, на крају, ту робу ми морамо да платимо због мањка на попису. Господин комшија, како зовемо Јовића, понашао се као да се ништа није догодило - рекао је радник.
Тужиочеве комшије кажу да су га често виђале с пуним кесама.

Још један случај

- И раније се шушкало да краде, али смо мислили да га људи мрзе због посла којим се бави - каже комшиница Нада.

Тужилаштву за организовани криминал је, како сазнајемо, недавно поднета кривична пријава у којој се помиње и Јовица Јовић. Наиме, он је једна од 13 особа против којих је поднета кривична пријава, а које се сумњиче за злоупотребу службеног положаја и примање мита.

По хитном поступку
ТУЖИОЦА РАЗРЕШАВАЈУ ДУЖНОСТИ

Тужилац Јовић биће разрешен с функције по хитном поступку.

- Тужилац је осрамотио целу професију. Још се утврђује вредност робе коју је украо, а ако се процени да је износ већи од 5.000 динара, он ће бити гоњен по службеној дужности - каже извор Курира из истраге.


#   Врање   Владичин Хан   криминал   крађа   тужилац   кривична пријава   Јовица Јовић   крао
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима