Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Заменик тужиоца у Врању снимљен како краде месни нарезак, чипс, кесе за смеће…

rssBookmark and Share

Владичин Хан 04.11.2014. Блиц, Курир, Јужна Србија Инфо

Јовица Јовић (54) из Владичиног Хана, заменик Основног јавног тужиоца у Врању, ухваћен је у крађи у маркету „Јабука“, у Владичином Хану.

Заменик тужиоца у Врању снимљен како краде месни нарезак, чипс, кесе за смеће…

Он је једном раднику маркета „Јабука“ у Владичином Хану најпре својим понашањем скренуо пажњу, а потом је ухваћен са паштетом и кремом за руке.

Прегледом сигурносних камера утврђено је да је тужилац месецима долазио у продавницу и крао различиту робу, али углавном прехрамбене производе.

Радник је о том чину прво обавестио власника Марјана Милошевића, а овај полицију, која је најпре прегледала видео запис, а потом сачинила записник о овом несвакидашњем случају.

Марјан Милошевић, власник маркета, каже да се шокирао након што је с полицајцима неколико пута прегледао снимке на којима се види како тужилац краде робу.

- У циљу даље истраге у овом тренутку вам не могу ништа рећи. Реч је о веома „осетљивом предмету‘‘ и све додатне податке можете добити у полицији и тужилаштву – рекао је Милошевић

- Радници маркета су неколико пута приметили да тужилац краде робу. Међутим, нису га пријављивали због његове функције. Ипак, како је настављао да краде, запослени су о свему обавестили власника радње, који је позвао полицију – каже извор Курира из истраге.

- уколико се утврди да је тужилац Јовић украо робу у вредности мањој од 5.000 динара, против њега ће бити поднета приватна тужба, док ће га тужилаштво гонити дисциплински

- ако се утврди да је вредност украдене робе већа од 5.000 динара, тужилац ће бити кривично гоњен, а прети му и разрешење с функције

У врањској полицијској управи кажу да су они обавили свој посао и да ће све релевантне чињенице за јавност ускоро имати Више јавно тужилаштво. У оба врањска тужилаштва, Основном и Вишем, портпаролке су замолиле да им се писмено обратимо у вези са овим предметом.

О случају су обавештени полиција и тужилаштво, а након утврђивања свих околности, биће донета одлука о томе какве ће мере бити предузете против Јовића.

Снежана Стаменковић, в. д. вишег тужиоца у Врању, рекла је за Курир да је власник маркета поднео кривичну пријаву против Јовића и да је документација о том случају прослеђена Апелационом, па Републичком тужилаштву.

- Прослеђен је ЦД са видео-записом из маркета, као и службене белешке. За кратко време колико сам на функцији није било примедби на Јовићев рад и поступање. Затечена сам овим случајем – рекла је Стаменковићева.

Како сазнајемо, Јовић није био изабран за тужиоца 2011. године, а Државно веће тужилаца тад је оценило да је лоше руководио тужилаштвом, због чега је оно лоше представљено у јавности.

- Запослени у тужилаштву, полицајци и грађани поднели су више притужби против Јовића. Углавном их је звао с мобилног и фиксног телефона, говорио непристојне и вулгарне речи, па и претио. Због његовог понашања сарадња са судом и полицијом била је на веома ниском нивоу – саопштило је тад Веће тужилаца.

За то време чаршија у Владичином Хану, у коме су просечне зараде међу најмањим у Србији, бруји и негодује. Људи у бесу питају како то да „државни чиновник“, који има тако велику плату, краде у маркету.

Упућени међутим кажу да јавном тужиоцу Јовици Јовићу ово није први случај крађе у продавницама. Он је више пута до сада ухваћен у крађама, али су му увек продавци гледали „кроз прсте“ с обзиром на његову функцију.

- Односио је све и свашта, месни нарезак, Павловићеву маст, чипс, кесе за смеће, па чак и улошке за хемијске оловке – каже наш саговорник.


#   полиција   Владичин Хан   крађа   тужилац   Више јавно тужилаштво   Јовица Јовић   Марјан Милошевић   Снежана Стаменковић
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима