Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Zamenik tužioca u Vranju snimljen kako krade mesni narezak, čips, kese za smeće…

rssBookmark and Share

Vladičin Han 04.11.2014. Blic, Kurir, Južna Srbija Info

Jovica Jović (54) iz Vladičinog Hana, zamenik Osnovnog javnog tužioca u Vranju, uhvaćen je u krađi u marketu „Jabuka“, u Vladičinom Hanu.

Zamenik tužioca u Vranju snimljen kako krade mesni narezak, čips, kese za smeće…

On je jednom radniku marketa „Jabuka“ u Vladičinom Hanu najpre svojim ponašanjem skrenuo pažnju, a potom je uhvaćen sa paštetom i kremom za ruke.

Pregledom sigurnosnih kamera utvrđeno je da je tužilac mesecima dolazio u prodavnicu i krao različitu robu, ali uglavnom prehrambene proizvode.

Radnik je o tom činu prvo obavestio vlasnika Marjana Miloševića, a ovaj policiju, koja je najpre pregledala video zapis, a potom sačinila zapisnik o ovom nesvakidašnjem slučaju.

Marjan Milošević, vlasnik marketa, kaže da se šokirao nakon što je s policajcima nekoliko puta pregledao snimke na kojima se vidi kako tužilac krade robu.

- U cilju dalje istrage u ovom trenutku vam ne mogu ništa reći. Reč je o veoma „osetljivom predmetu‘‘ i sve dodatne podatke možete dobiti u policiji i tužilaštvu – rekao je Milošević

- Radnici marketa su nekoliko puta primetili da tužilac krade robu. Međutim, nisu ga prijavljivali zbog njegove funkcije. Ipak, kako je nastavljao da krade, zaposleni su o svemu obavestili vlasnika radnje, koji je pozvao policiju – kaže izvor Kurira iz istrage.

- ukoliko se utvrdi da je tužilac Jović ukrao robu u vrednosti manjoj od 5.000 dinara, protiv njega će biti podneta privatna tužba, dok će ga tužilaštvo goniti disciplinski

- ako se utvrdi da je vrednost ukradene robe veća od 5.000 dinara, tužilac će biti krivično gonjen, a preti mu i razrešenje s funkcije

U vranjskoj policijskoj upravi kažu da su oni obavili svoj posao i da će sve relevantne činjenice za javnost uskoro imati Više javno tužilaštvo. U oba vranjska tužilaštva, Osnovnom i Višem, portparolke su zamolile da im se pismeno obratimo u vezi sa ovim predmetom.

O slučaju su obavešteni policija i tužilaštvo, a nakon utvrđivanja svih okolnosti, biće doneta odluka o tome kakve će mere biti preduzete protiv Jovića.

Snežana Stamenković, v. d. višeg tužioca u Vranju, rekla je za Kurir da je vlasnik marketa podneo krivičnu prijavu protiv Jovića i da je dokumentacija o tom slučaju prosleđena Apelacionom, pa Republičkom tužilaštvu.

- Prosleđen je CD sa video-zapisom iz marketa, kao i službene beleške. Za kratko vreme koliko sam na funkciji nije bilo primedbi na Jovićev rad i postupanje. Zatečena sam ovim slučajem – rekla je Stamenkovićeva.

Kako saznajemo, Jović nije bio izabran za tužioca 2011. godine, a Državno veće tužilaca tad je ocenilo da je loše rukovodio tužilaštvom, zbog čega je ono loše predstavljeno u javnosti.

- Zaposleni u tužilaštvu, policajci i građani podneli su više pritužbi protiv Jovića. Uglavnom ih je zvao s mobilnog i fiksnog telefona, govorio nepristojne i vulgarne reči, pa i pretio. Zbog njegovog ponašanja saradnja sa sudom i policijom bila je na veoma niskom nivou – saopštilo je tad Veće tužilaca.

Za to vreme čaršija u Vladičinom Hanu, u kome su prosečne zarade među najmanjim u Srbiji, bruji i negoduje. Ljudi u besu pitaju kako to da „državni činovnik“, koji ima tako veliku platu, krade u marketu.

Upućeni međutim kažu da javnom tužiocu Jovici Joviću ovo nije prvi slučaj krađe u prodavnicama. On je više puta do sada uhvaćen u krađama, ali su mu uvek prodavci gledali „kroz prste“ s obzirom na njegovu funkciju.

- Odnosio je sve i svašta, mesni narezak, Pavlovićevu mast, čips, kese za smeće, pa čak i uloške za hemijske olovke – kaže naš sagovornik.


#   policija   Vladičin Han   krađa   tužilac   Više javno tužilaštvo   Jovica Jović   Marjan Milošević   Snežana Stamenković
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima