Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Tužilac iz Vranja: Nisam krao, hoće sve da mi smeste

rssBookmark and Share

Vranje 05.11.2014. Kurir

Jović, koji je osumnjičen da je krao robu u marketu „Jabuka“ u Vladičinom Hanu, kaže da je vest objavljena kako bi diskreditovali njega i njegovu porodicu

Tužilac iz Vranja: Nisam krao, hoće sve da mi smeste

- Nisam krao u marketu „Jabuka“ u Vladičinom Hanu. Ta vest je objavljena radi blamaže, provokacije i diskriminacije mene i moje porodice! Iza svega stoji moje postupanje u određenim predmetima dok sam radio kao opštinski tužilac u Vladičinom Hanu!

Ovim rečima se brani Jovica Jović (54), tužilac Osnovnog tužilaštva u Vranju, koji je pod sumnjom da je krao robu iz marketa „Jabuka“ u Vladičinom Hanu, što je snimljeno sigurnosnim kamerama.

- Napominjem da za sve što se objavi, ako se ne dokaže kao tačno, mora da se odgovara po principu - zakon za jednog, zakon za sve, jer niko se ne može prozvati i osuditi na pretpostavkama. Objavljena vest nije utemeljena na pravosnažnoj sudskoj odluci - naveo je Jović.

Zaposleni u marketu „Jabuka“ kažu da je Jović uzimao raznu robu, a potom izlazio iz radnje neplativši ni dinar.

- Nisam mogao da verujem kad sam ga video na delu. Verujte da sam se ja zbog njegove bruke crveneo i znojio, ali i obavestio šefa, jer, na kraju, tu robu mi moramo da platimo zbog manjka na popisu. Gospodin komšija, kako zovemo Jovića, ponašao se kao da se ništa nije dogodilo - rekao je radnik.
Tužiočeve komšije kažu da su ga često viđale s punim kesama.

Još jedan slučaj

- I ranije se šuškalo da krade, ali smo mislili da ga ljudi mrze zbog posla kojim se bavi - kaže komšinica Nada.

Tužilaštvu za organizovani kriminal je, kako saznajemo, nedavno podneta krivična prijava u kojoj se pominje i Jovica Jović. Naime, on je jedna od 13 osoba protiv kojih je podneta krivična prijava, a koje se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja i primanje mita.

Po hitnom postupku
TUŽIOCA RAZREŠAVAJU DUŽNOSTI

Tužilac Jović biće razrešen s funkcije po hitnom postupku.

- Tužilac je osramotio celu profesiju. Još se utvrđuje vrednost robe koju je ukrao, a ako se proceni da je iznos veći od 5.000 dinara, on će biti gonjen po službenoj dužnosti - kaže izvor Kurira iz istrage.


#   Vranje   Vladičin Han   kriminal   krađa   tužilac   krivična prijava   Jovica Jović   krao
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima