Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Ухапшен бивши директор Института Нишка Бања

rssBookmark and Share

25.06.2013. Autor: Agencija TANJUG Foto: Mondo

Нишка полиција одредила је меру задржавања до 48 сати бившем директору Института "Нишка Бања" др Александру Димићу (58), начелнику правне службе

Ухапшен бивши директор Института Нишка Бања
Владану Милетићу (44) и начелнику Одељења радиологије у том институту др Драгану Менковићу због основа сумње да су извршили кривично дело злоупотребе службеног положаја и фалсификовање службене исправе, саопштено је данас из Полицијске управе у Нишу.

Сумња се да је Димић јула 2010. године донео одлуку о куповини нове магнетне резонанце по принципу замене старо за ново уз доплату што је, како наводе из полиције, било у супротности са Законом о јавним набавкама и Законом о средствима о својини Републике Србије.

"Стару магнетну резонанцу осумњичени Димић је продао предузећу ДОО "Есамед" из Новог Сада без извршене процене и спроведене јавне лицитације за износ од милион динара иако је њена књиговодствена вредност на дан продаје износила 14,4 милиона динара, наневши на тај начин штету Институту за 13,4 милиона динара", наводе из Полицијске управе.

Предузеће ДОО "Есамед" је магнетну резонанцу продало осумњиченом Менковићу, који је основао ординацију, за износ од 423.000 динара при чему је Менковић, како наводе из полиције, директору "Есамеда" за наведену услугу дао 8.000 евра, а Менковићева сарадница 7.000 евра.

Осумњичени Милетић, Менковић и Александра С. као чланови комисије сачинили су два записника о отварању понуда са различитим ценама нове и старе магнетне резонанце при чему је у првом вредност нове 25 милиона динара, а старе осам милиона динара, а у другом цена нове је 18 милиона динара и старе милион динара, саопштавају из полиције.

На основу другог записника сачињен је уговор о јавној набавци док је први записник уништен, напомињу из полиције.

Против Александре С. је поднета кривична пријава у редовном поступку због постојања основа сумње да извршила кривично дело злоупотребе службеног положаја и фалсификовања службене исправе, додају из полиције.

Осумњичени после истека мере задржавања бити приведени истражном судији ради саслушања, напомињу из полиције.


#   хапшење   кривична пријава   кривично дело
@


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима