Južna Srbija Info
Ћирилица | Latinica

Uhapšen bivši direktor Instituta Niška Banja

rssBookmark and Share

25.06.2013. Autor: Agencija TANJUG Foto: Mondo

Niška policija odredila je meru zadržavanja do 48 sati bivšem direktoru Instituta "Niška Banja" dr Aleksandru Dimiću (58), načelniku pravne službe

Uhapšen bivši direktor Instituta Niška Banja
Vladanu Miletiću (44) i načelniku Odeljenja radiologije u tom institutu dr Draganu Menkoviću zbog osnova sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanje službene isprave, saopšteno je danas iz Policijske uprave u Nišu.

Sumnja se da je Dimić jula 2010. godine doneo odluku o kupovini nove magnetne rezonance po principu zamene staro za novo uz doplatu što je, kako navode iz policije, bilo u suprotnosti sa Zakonom o javnim nabavkama i Zakonom o sredstvima o svojini Republike Srbije.

"Staru magnetnu rezonancu osumnjičeni Dimić je prodao preduzeću DOO "Esamed" iz Novog Sada bez izvršene procene i sprovedene javne licitacije za iznos od milion dinara iako je njena knjigovodstvena vrednost na dan prodaje iznosila 14,4 miliona dinara, nanevši na taj način štetu Institutu za 13,4 miliona dinara", navode iz Policijske uprave.

Preduzeće DOO "Esamed" je magnetnu rezonancu prodalo osumnjičenom Menkoviću, koji je osnovao ordinaciju, za iznos od 423.000 dinara pri čemu je Menković, kako navode iz policije, direktoru "Esameda" za navedenu uslugu dao 8.000 evra, a Menkovićeva saradnica 7.000 evra.

Osumnjičeni Miletić, Menković i Aleksandra S. kao članovi komisije sačinili su dva zapisnika o otvaranju ponuda sa različitim cenama nove i stare magnetne rezonance pri čemu je u prvom vrednost nove 25 miliona dinara, a stare osam miliona dinara, a u drugom cena nove je 18 miliona dinara i stare milion dinara, saopštavaju iz policije.

Na osnovu drugog zapisnika sačinjen je ugovor o javnoj nabavci dok je prvi zapisnik uništen, napominju iz policije.

Protiv Aleksandre S. je podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, dodaju iz policije.

Osumnjičeni posle isteka mere zadržavanja biti privedeni istražnom sudiji radi saslušanja, napominju iz policije.


#   hapšenje   krivična prijava   krivično delo
@


 



Budite u toku

Dozvolite obaveštenja sa ovog portala o aktuelnim zbivanjima